PSV Academy geopend: ‘Mijlpaal in de historie van PSV’

Artikel
PSV Academy geopend: ‘Mijlpaal in de historie van PSV’

Na twee jaar verbouwen, uitbreiden en renoveren opent de PSV Academy donderdag haar deuren op PSV Campus De Herdgang. De jeugdteams, Jong PSV en PSV Vrouwen vinden hier hun onderkomen. Een nieuw complex voor de PSV’ers van de toekomst.

Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber is te spreken over de PSV Academy: “We zijn enorm trots op dit prachtige gebouw en alle functionaliteiten. We sluiten hiermee aan bij de Europese top. Het ontbreekt onze spelers en speelsters aan niets. Het opleiden van toptalenten is een evoluerend proces. We hebben de afgelopen jaren goede stappen gezet, met een gestage doorstroming als gevolg. Van Zoet en Hendrix, tot Memphis en Locadia. Van Steven Bergwijn tot Cody Gakpo en Mo Ihattaren. Opleiden, doorbreken en prijzen pakken, dat is waar het om draait. Dit nieuwe gebouw ondersteunt onze visie om nog meer talenten op te leiden.”

Accommodatie van wereldklasse
Alle teams van PSV trainen op PSV Campus De Herdgang en de jeugdteams, Jong PSV en (Jong) PSV Vrouwen spelen hier ook hun wedstrijden. Het grondig verbouwde en uitgebreide complex van de jeugd telt tal van nieuwe onderkomens. De enorme gymzaal, een rustruimte met bedden, een mindroom voor mentale trainingen, een persruimte, diverse vergaderruimtes en het leslokaal zijn pure winst ten opzichte van het oude gebouw, waar al deze faciliteiten nog niet waren. Het krachthonk is in de nieuwbouw liefst acht keer zo groot als voorheen. Ook is er veel meer kantoorruimte gecreëerd. Zowel voor het ondersteunend personeel als de technische staf van de teams. De oude kantine heeft een grote upgrade ondergaan en mag met trots Grand Café De Herdgang genoemd worden. Daarnaast is een separate eetzaal en ontspanningsruimte voor de talenten, die voorheen aten en relaxten tussen de kantinebezoekers.

Faber is enthousiast: “Dit gebouw is een mijlpaal in de historie van PSV. Dit is de perfecte omgeving om iedere dag alles uit jezelf te halen. Wij zijn als staf enorm trots dat we hier met al die fantastische talenten mogen werken.”

Mini-stadion
De eerste fase van de bouw is nu volbracht, maar daar blijft het niet bij. Aan het hoofdveld worden nog twee tribunes met een dak geplaatst, waardoor dit veld wordt omgetoverd tot een mini-stadion. Dit zal het aantal zitplaatsen verhogen van 1.000 naar 2.500. Daarnaast wordt gewerkt aan een Sport Performance Center, een initiatief van PSV en St. Anna Zorggroep, waar diverse partijen zich verenigen op het gebied van kennisuitwisseling.

PSV bedankt de leden van het PSV Partnerfonds en alle betrokken leveranciers waaronder bouwpartners BAM en Heijmans. Ook dank aan de familie van Kemenade voor het meedenken en de flexibiliteit gedurende het bouwproces.