Portugees Bruma is PSV'er

Artikel
Portugees Bruma is PSV'er

Armindo Tué Na Bangna, voetballend onder de naam Bruma, heeft een vijfjarig contract getekend bij PSV. De Portugese vleugelaanvaller komt over van RB Leipzig. “Bruma maakt onze selectie weer een stukje completer”, zegt technisch manager John de Jong. “Het is een speler met een goede individuele actie. De manier waarop hij speelt zal het publiek zeker aanspreken.”

Ervaring
Hoofdtrainer Mark van Bommel is content met het jawoord van de zevenvoudig A-international van Portugal. “Een speler met de kwaliteiten van Bruma past uitstekend in de manier van spelen die we hanteren”, zegt Van Bommel. “We hebben er met hem een extra optie bij en dat is -ook gezien de interesse in onze spelers- een goede zaak. Bruma is pas 24, maar brengt al behoorlijk wat ervaring met zich mee. Hij is al in een aantal topcompetities actief geweest en weet wat er komt kijken bij internationaal voetbal.”

Strategie
Een onderdeel van technische strategie van PSV is dat de scouting spelers blijft volgen die in een eerder stadium onhaalbaar bleken te zijn of een andere keuze maakten. “Dit doen we omdat er later in een carrière altijd een tweede kans kan komen. Natuurlijk maak je telkens een nieuwe afweging, maar de interesse in een speler is altijd dermate breed onderbouwd, dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de belangstelling niet verdwijnt zodra een eerste poging niet lukt”, legt De Jong uit. “Bruma is een speler uit deze categorie. We kennen hem al jaren heel goed en hebben eerder al geprobeerd hem aan te trekken. Destijds maakte hij een andere keuze. Prima, dat mag. Nu kiest hij vol overtuiging en met concrete doelstellingen voor PSV. Het past nu voor beide kanten en daar ben ik heel blij mee.”

Reis
Bruma werd geboren in Guinnee-Bissau, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Portugal. Hij doorliep zijn opleiding bij Sporting Lissabon, dat hem in 2013 verkocht aan Galatasaray. Die club verhuurde de buitenspeler aan Gaziantepspor en Real Sociedad en verkocht hem twee jaar geleden aan RB Leipzig. “En nu dus Eindhoven”, lacht Bruma. “PSV wilde me al langer hebben en die interesse heeft me altijd gestreeld, omdat Rómario en Ronaldo hier gespeeld hebben. Van hen beiden heb ik heel veel beelden bekeken. Het voelt goed om nu hier te zijn. Ik hoop hier de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten en via deze weg weer bij de nationale ploeg in beeld te komen.”

Bekijk ook