PLIC | Jong PSV verslaat Crystal Palace en wint Premier League International Cup

Jong

Jong PSV heeft de Premier League International Cup gewonnen. Na 90 minuten stond het nog 1-1 op het Selhurst Park Stadium in Londen. In de extra tijd scoorde de formatie van Adil Ramzi tweemaal, waardoor het voor het eerst het prestigieuze, internationale toernooi wint.

De weg van Jong PSV naar de finale was er een van veel en soms ook grote overwinningen. In een toernooi heb je daar alleen wat aan als je ook de laatste wedstrijd wint. Dante Sealy had die memo gelezen, hij zette Jong PSV in de eerste helft op voorsprong. Helaas zag de Amerikaan even later al hoe Scott Banks zijn treffer, met een kiezelhard schot, teniet deed.

Jason van Duiven bracht in de verlenging verandering in die stand. De man van vijftien doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie, bewees dus wederom zijn waarde. Simon Colyn zet daarna zijn handtekening onder de wedstrijd. De Canadees scoorde vanuit een vrije trap. Daarmee was de wedstrijd en dus het toernooi binnen. Aanvoerder Mathijs Tielemans kreeg de eervolle taak om de beker de lucht in te houden en daarmee de eindzege in de Premier League International Cup te bezegelen.

Voor vijf spelers was de finale van de Premier League International Cup hun laatste wedstrijd voor PSV.

Jong PSV: Schiks; Comenencia, Seelt (45’ Tytens), Van de Blaak, Leysen; Tielemans, Sealy (Priske Flyger, 65), Colyn;van Duiven (115’ Arts), Nassoh, Babadi (117’ Jiménez).