PLIC | Jong PSV en Crystal Palace U21 strijden in finale om eindzege

Artikel
PLIC | Jong PSV en Crystal Palace U21 strijden in finale om eindzege

Jong PSV kan dinsdagavond de Premier League International Cup winnen. De ploeg van Adil Ramzi neemt het in het stadion van Crystal Palace op tegen diens Onder 21. De aftrap is om 20.00 uur Nederlandse tijd.

De beloftenploeg plaatste zich voor de knock-outfase van de Premier League International Cup door als eerste in de poule te eindigen. Jong PSV verzamelde tien punten in vier wedstrijden en versloeg de U21 van Manchester United (2-0), Arsenal (7-2) en West Ham United (5-0).

Weg naar de finale
Ook in de kwart- en halve finale maakte Jong PSV indruk. De U21 van Everton FC werd met 3-0 verslagen. Tegen het Londense Fulham FC plaatste het zich voor de finale door met 2-1 te winnen. Tegenstander Crystal Palace werd tweede in de groepsfase en bereikte de finale door via strafschoppen van Valencia CF te winnen. In de ronde daarvoor werd Liverpool FC met 1-0 opzijgezet. 

Tweede kans
De Premier League Cup is een jaarlijks internationaal toernooi voor de beloftenploegen van verschillende gerenomeerde jeugdopleidingen. Het is niet de eerste keer dat Jong PSV zich plaatst voor de finale. In 2016 verloor het in de beslissende wedstrijd met 4-2 van Villareal CF.

De wedstrijd in het Selhurst Park Stadium wordt helaas niet uitgezonden, maar via socialmediakanalen houden we je up-to-date.