Peter Uneken trainer/coach Jong PSV

Artikel
Peter Uneken trainer/coach Jong PSV

Peter Uneken is per komend seizoen trainer/coach van Jong PSV. De 47-jarige voormalig verdediger volgt Dennis Haar op die na dit seizoen vertrekt naar FC Utrecht. Uneken was de afgelopen twee seizoenen al assistent-trainer van het beloftenelftal van PSV.

Scheepers assistent
Uneken, die donderdagmiddag een verbintenis voor twee seizoenen tekende, zal de komende jaren geassisteerd worden door Twan Scheepers, die zich tot 2023 aan PSV verbond. Scheepers blijft naast zijn rol als assistent ook een belangrijke taak vervullen in de begeleiding van jeugdspelers richting het eerste elftal.

Ruime ervaring
Het tweetal is al jaren actief in de jeugdopleiding van PSV. Uneken, die als prof speelde bij Vitesse, FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport werd in 2014 opgenomen in de jeugdstaf van PSV. Daar had hij de leiding over achtereenvolgens PSV onder 14 en PSV onder 17, waarna hij in 2017 als assistent aan de staf van Jong PSV werd toegevoegd. Later zal Jong PSV nog gecompleteerd worden met een tweede assistent.

Gegroeid
“Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging”, aldus Uneken. “De afgelopen jaren heb ik van PSV de kans gekregen te groeien. Daardoor heb ik constant stappen kunnen maken. De ambitie om coach in het betaald voetbal te worden groeide ondertussen ook. PSV en ik hebben naar elkaar toe onze ambities uitgesproken en daar past de rol van trainer/coach van Jong PSV perfect in.”

Filosofie
Voor zijn overstap naar PSV coachte Uneken al de jeugd van FC Den Bosch en N.E.C en heeft zodoende al ruim tien jaar ervaring als opleider van talentvolle jeugdspelers. “De aanstelling van Peter past in de filosofie van de club”, reageert technisch manager John de Jong. “We willen niet alleen spelers door laten stromen, maar ook trainers. Peter heeft zijn Coach Betaald Voetbal behaald in de periode dat hij assistent was bij Dennis Haar en de doorstroom naar hoofdtrainer Jong PSV past dan ook perfect in zijn ontwikkeling.”

De Jong, Scheepers, Uneken en Faber na het ondertekenen van het contract De Jong, Scheepers, Uneken en Faber na het ondertekenen van het contract

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV O19 - Sparta O19

Video

Dit was PSV - Apollon Limassol

Video