Pascal Jansen per 1 juli 2017 Hoofd Jeugdopleiding

Artikel
Pascal Jansen per 1 juli 2017 Hoofd Jeugdopleiding

Pascal Jansen (43) is per ingang van het seizoen 2017-2018 Hoofd Jeugdopleiding van PSV. De huidig trainer van Jong PSV volgt op 1 juli 2017 Art Langeler op. Langeler maakte eerder deze maand bekend zijn aan het eind van het seizoen aflopende contract niet te verlengen om zich te richten op het trainersvak.

Ingezette lijn continueren
Pascal Jansen, die zich voor drie jaar plus een optie voor een extra seizoen als Hoofd Jeugdopleiding aan PSV verbonden heeft, zal de lijn die de club onder Langeler in de zomer van 2013 inzette continueren. Jansen: “Art heeft de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd. Ik heb me aan zijn lijn gecommitteerd en streef met PSV dezelfde koers na. Mijn doel is om de jeugdopleiding nog verder te professionaliseren. Hier en daar zal ik wat zaken aanscherpen, maar de manier waarop we al jaren werkzaam zijn, blijft hetzelfde.”

Brands: 'Pascal dé kandidaat voor PSV'
Technisch Manager Marcel Brands presenteerde Jansen woensdagmiddag als Hoofd Jeugdopleiding. Hij benadrukte tijdens de persconferentie dat Jansen de eerste en enige optie voor hem en PSV was. “Nadat Art besloot te stoppen zijn we direct gaan kijken naar zijn opvolging. Voor ons was al snel duidelijk dat Pascal dé kandidaat voor ons was. Hij is de enige met wie we hebben gesproken. Pascal heeft ervaring met de functie bij andere clubs en past helemaal binnen de visie die we hebben met PSV. Bij die van de directie maar ook bij die van Phillip. Pascal en Phillip hebben lang met elkaar gesproken en dat gesprek verliep naar beider tevredenheid.”

‘Ontzettend mooie job’
Jansen stond in het verleden al meerdere jaren aan het hoofd van de jeugdopleidingen van Vitesse en Sparta Rotterdam. “Het is een ontzettend mooie job. Toen PSV mij benaderde of ik voor de vacature openstond, heb ik mezelf wat bedenktijd gegund. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik dit wilde doen. Zo zijn we de gesprekken aangegaan.”

Jong PSV
Sinds het seizoen 2015-2016 is Jansen coach van Jong PSV. Met hem pakten de beloften afgelopen september de tweede periodetitel in de geschiedenis van de Jupiler League. Vorig seizoen eindigde Jong PSV als elfde in de competitie, momenteel staat het elftal van Jansen vijfde. Over zijn opvolging maakt PSV later meer bekend.

Bekijk ook