Overzicht | Nieuwe gezichten in staf PSV Academy

Artikel
Overzicht | Nieuwe gezichten in staf PSV Academy

De bovenbouw van PSV Academy, Jong PSV, PSV O18 en PSV O17, is deze week net als de A-selectie begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2022-2023. Bij deze drie teams staan er bij de begeleidende staf diverse nieuwe gezichten op het veld. Ook bij de overige teams nemen straks enkele nieuwelingen in het kader plaats.

Gelouterde assistent voor Ramzi
Zo krijgt Adil Ramzi, debuterend hoofdtrainer in het profvoetbal, bij Jong PSV ondersteuning van de geroutineerde coach Wil Boessen. De Limburgse ex-profvoetballer werkte als hoofdtrainer bij diverse clubs en brengt daarmee veel ervaring in. Wilfred Bouma en keeperstrainer Kevin Begois complementeren de technische staf. Zij komen over van respectievelijk PSV O18 en PSV O17/O16.

Seppe Torfs neemt vanaf heden de fysieke training bij Jong PSV voor zijn rekening. Hij komt over van het Belgische OH Leuven, waar hij performance coach was bij de A-selectie. Torfs gaat tevens samen met Tom Patricola de fysieke trainingen voor O17 en O16 verzorgen. Patricola, afkomstig van Ajax, krijgt op dit gebied ook de verantwoording over PSV O18, waar Theo Lucius als hoofdtrainer is aangesteld.

Versterking uit Dordrecht en Utrecht
Hoofd Academy Ernest Faber heeft Ben Kinds aangesteld als trainer/coach van PSV O17. Hij komt over van FC Dordrecht, waar hij de voorbije vijf seizoenen diverse technische functies bij zowel de jeugdopleiding als de A-selectie vervulde. Ginola Alflen (afkomstig van de A-selectie van PSV) en   Dirk-Jan Udo (stapt over van FC Utrecht) verzorgen voor dit team, net als voor O16, O15, O14 en O13 de video-analyses.

Voormalig (jeugd)spelers terug als jeugdtrainer
Jasper Waalkens keert als jeugdtrainer terug bij PSV. De voormalig jeugdinternational speelde jaren in de Eindhovense opleiding, werd prof bij onder andere Willem II, N.E.C. en FC Eindhoven en krijgt nu PSV O15 onder zijn hoede. Ex-doelman Robert-Jan Zoetmulder, hij maakte begin jaren negentig kort deel uit van de A-selectie van PSV, gaat de keepers van O17 en O16 trainen.

Verse krachten onderbouw
Bij de overige jeugdteams begroeten we dit seizoen ook diverse nieuwelingen. Bas Kolenberg (assistent-scheidsrechter O14-2) en Sami Soliman (assistent-scheidsrechter O13-2) krijgen een rol in de begeleiding. Willem Weitering is de nieuwe hoofdtrainer van PSV O11, locatie Eindhoven. Martijn Koenen verruilt de jeugdopleiding van Ajax voor PSV. Hij wordt hoofdtrainer van PSV O10, locatie Gilze. Lorenzo Hunte en Giovanni Henskens assisteren bij de trainingen van de onderbouw, locatie Rosmalen.

Manager algemene zaken
In de dagelijkse leiding van PSV Academy krijgt Faber per direct ondersteuning van Camiel van Hoogstraten. Hij verruilt na negen seizoen in de opleiding van Sparta, Rotterdam voor Eindhoven. De in het jeugdvoetbal zeer ervaren Van Hoogstraten werkte eerder ook voor de gecombineerde opleiding van Willem II en RKC Waalwijk. “Met Camiel halen we iemand binnen met een ruime ervaring in het jeugdtopvoetbal”, reageert Ernest Faber. “Hij gaat ons helpen om de zaken rondom het voetbal nog beter te organiseren en is daarnaast ook beschikbaar als klankbord voor de technische mensen.” Van Hoogstraten is aangesteld als Manager Academy.