Oud-verzorger Jac van de Ven overleden

Artikel
Oud-verzorger Jac van de Ven overleden

Met groot verdriet heeft PSV kennis genomen van het overlijden van Jac van de Ven. Van de Ven, verzorger van PSV in de jaren 70 en 80 is 88 jaar oud geworden.

Groot PSV’er
Jac van de Ven staat zeker voor de oudere generatie te boek als een groot PSV’er. Hij vierde de grootste successen van de club als verzorger van het eerste elftal. Vedetten als Ruud Gullit, Huub Stevens, Willy van der Kuylen, de gebroeders Van den Kerkhof en vele anderen, lieten hun lijf onderhouden door de bekwame verzorger die een kwart eeuw bij het eerste team betrokken was. Van de Ven was erbij toen PSV de UEFA Cup won, vierde talloze landstitels, bekers en de winst van de Europa Cup I in 1988.

Afscheid in stijl
Hij nam in 1989 afscheid op een manier waar menig voetballer jaloers op moet zijn geweest. Op handen gedragen door Wim Kieft en Ronald Koeman, niet de minste spelers, verliet Van de Ven het veld, luid toegejuicht door het publiek in het Philips Stadion. Even daarvoor fakete aanvaller Juul Ellerman een blessure om het eerbetoon aan Van de Ven mogelijk te maken. Het geeft de populariteit van de verzorger weer, die het stokje 25 jaar eerder overnam van zijn vader Piet.

Vakman

Van de Ven dankte zijn populariteit niet alleen aan zijn kwaliteiten als goed gezelschap; in de hotelkamer van Van de Ven was het na een Europa Cup wedstrijd vaak nog lang gezellig. De verzorger annex masseur was ook een vakman. Hij staat bovendien nog altijd te boek als de snelste verzorger ooit op de Nederlandse velden. Tijdens zijn laatste sprint als verzorger van PSV stoof hij zijn veel jongere collega van FC Utrecht voorbij die toevallig tegelijkertijd het veld inliep voor een blessurebehandeling. Ook na zijn afscheid als verzorger bleef Van de Ven ‘zijn PSV’ trouw, zij het als supporter.  

Van de Ven, staand in de bovenste rij naast Lerby viert de bekerwinst van PSV Van de Ven, staand in de bovenste rij naast Lerby viert de bekerwinst van PSV

Bekijk ook