Otten Cup | De Otten Cup keert na drie jaar afwezigheid terug

Otten Cup | De Otten Cup keert na drie jaar afwezigheid terug
3 min
Jeugd

In samenwerking met Red Bull en de KNVB maakt de Otten Cup zijn rentree als de Otten Innovation Cup. Het internationale toernooi wordt op 18, 19 en 20 augustus gespeeld op PSV Campus De Herdgang en wordt live uitgezonden op ESPN.

Tijdens de 73e editie van het internationale toernooi neemt PSV O18 het op tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United, FC Utrecht, Red Bull Bragantino, Rangers FC, Jeonbuk Hyundai Motors, RSC Anderlecht en FC Kopenhagen. Op de Otten Cup vertonen de grootste talenten hun kunsten. In het verleden kwamen onder andere Memphis Depay, Ibrahim Afellay en Cody Gakpo in actie op het toernooi.

Meetmoment
Earnest Stewart, Directeur Voetbalzaken van PSV, kijkt ernaar uit om een nieuwe lichting toptalenten aan het werk te zien. “Het is een geweldige kans voor onze spelers om zich te meten met leeftijdsgenoten van andere gerenommeerde jeugdopleidingen. Het toernooi is een uithangbord voor PSV Academy, dus we zijn blij dat de Otten Cup terug is.” 

Sportiever, eerlijker en aantrekkelijker
De KNVB wil tijdens het toernooi experimenteren met vijf aangepaste spelregels zoals: intrap/dribbel, selfpass, effectieve speeltijd, vliegende wissel en een tijdstraf na een gele kaart. “Voetbal is wereldwijd de grootste sport en om deze populariteit voor toekomstige generaties te behouden, doen we structureel onderzoek naar aangepaste spelregels die het voetbal op verschillende niveaus sportiever, eerlijker en aantrekkelijker zouden kunnen maken. Al deze onderzoeksresultaten bespreken we met de internationale spelregelcommissie IFAB en FIFA”, aldus Gijs de Jong van de KNVB.

Red Bull Soccer
Mario Gomez, technisch directeur van Red Bull Soccer, is enthousiast over het prestigieuze toernooi: “Vanuit Red Bull Soccer zijn we altijd gefocust op de toekomst en innovatie. Al vanaf het begin spelen we met RB Leipzig mee in de Future of Football Cup en dit jaar zal Red Bull Bragantino deelnemen aan de Otten Innovation Cup. We zijn graag onderdeel van het testen van nieuwe regels, geven onze input aan de KNVB en het is een goede manier om de spelers op hoog niveau en met een extra cognitieve uitdaging te laten spelen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen”, aldus de voormalig topspits.

Verdere
informatie over de Otten Innovation Cup wordt later gecommuniceerd via de PSV-kanalen.