Open brief: Eendracht maakt macht, nu meer dan ooit

Artikel
Open brief: Eendracht maakt macht, nu meer dan ooit

We leven in een onwerkelijke situatie. Wegens de coronamaatregelen heeft de KNVB het huidige seizoen beëindigd en PSV aangewezen als nummer vier in de eindklassering van de Eredivisie. Ondanks dat er nog vele vragen en onzekerheden zijn, geeft dit besluit ons de ruimte om het afgelopen seizoen af te ronden en vooruit te kijken naar 2020-2021.

Samen
We zijn in bijzonder zwaar weer terecht gekomen, met een tegenstander die zijn weerga niet kent. Ieder van ons wordt geraakt. Zowel emotioneel als financieel. We hebben er vertrouwen in dat we ook deze tegenslag te boven komen, maar dat kunnen we niet alleen. Eendracht maakt macht, nu meer dan ooit. We moeten en zullen dit samen doen. Alle spelers, medewerkers en directie van club zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de vele supporters die nu al hebben laten weten af te zien van een financiële tegemoetkoming en we hopen dat meer PSV’ers zullen volgen.

Duit in het zakje
Maar ‘samen’, dat zijn jullie niet alleen. Daarom heeft de directie als eerste club in Nederland besloten een deel van hun salaris terug te geven aan de club. Concreet betekent dit dat zij twintig procent inleveren voor de periode dat er niet met publiek gevoetbald kan worden. Ook voeren we momenteel gesprekken met de spelers over een tijdelijke salarisvermindering.

Vooruit kijken
We willen het beëindigde seizoen eerst goed afronden voordat we ons gaan richten op 2020-2021. Uiterlijk 12 mei ontvangt iedereen die een Seizoen Club Card of los(se) ticket(s) heeft gekocht, persoonlijk bericht met het verzoek om in het belang van onze club af te zien van tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden. Voor diegene die dat niet kan of wil hebben we een mogelijke tegemoetkoming voor de gemiste duels.

Daarna willen we het liefst alleen nog maar vooruit kijken, samen met jullie. Half mei starten we daarom met de verlenging van de Seizoen Club Cards voor komend seizoen, waarbij we samen met het PSV klankbord een aanbieding hebben ontwikkeld die past bij de onzekerheid van deze tijd. Als gebaar naar onze supporters hebben we tevens besloten geen prijsverhogingen door te voeren. We hopen op jullie steun te kunnen rekenen.

Net als jullie kunnen we niet wachten totdat de poorten van het Philips Stadion weer open mogen. We missen jullie. Willen jullie weer zien en horen. Dus zorg voor elkaar, let op elkaar, ben er voor elkaar.

Eendracht maakt macht.

Toon Gerbrands