Ook Til overtuigd van plannen PSV | ‘Ik wil hier prijzen winnen’

Artikel
Ook Til overtuigd van plannen PSV | ‘Ik wil hier prijzen winnen’

Guus Til (24) is sinds deze ochtend speler van PSV. De transfer van de middenvelder kwam afgelopen weekend in een stroomversnelling en dus voegt PSV in drie dagen tijd na Luuk de Jong nog een Nederlands international toe aan het team. “PSV is een enorm grote club. Alles straalt klasse uit. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Vertrouwen
Na een uitstekend seizoen als huurling bij Feyenoord heeft Til deze zomer wat te kiezen. Er is interesse uit de top van België en Nederland. PSV wil hem definitief overnemen van Spartak Moskou en uiteindelijk geeft een gesprek met Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij de doorslag. Guus’ keuze valt op PSV. “De trainer heeft het vertrouwen in me uitgesproken en verteld over de ambitie van PSV. Dat overtuigde me. Ik wil hier prijzen gaan winnen.”

Ambitie  
“Ik was heel trots toen PSV zich bij mij meldde en de club zijn interesse naar me uitsprak”, vervolgt Til, die maandag tot medio 2026 tekent in Eindhoven. “Het plaatje dat PSV me schetste was heel aantrekkelijk. Sportief is er veel mogelijk. Daarnaast geeft dit de stabiliteit die ik zocht. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen.”

Carrière tot dusver
Til kent zijn doorbraak bij AZ, de club die hem opleidde. In het seizoen 2017-2018 speelt hij zichzelf in de basis en scoort hij negen keer. Een jaar later maakt Til er twaalf. Het levert hem een transfer naar Spartak Moskou op, waar Tils talent er niet helemaal uitkomt. De middenvelder wordt verhuurd aan SC Freiburg en Feyenoord. In Rotterdam maakt hij indruk. Afgelopen seizoen scoort Til vijftien doelpunten in 32 competitieduels. Hij is een belangrijke spil in de ploeg die de finale van de UEFA Conference League haalt. Zijn sterke jaar wordt bekroond met een rentree in de selectie van Oranje.