Ook duel met Willem II eindigt in 1-1

Net als een week geleden heeft PSV een FOX Sports Eredivisie Comeback-wedstrijd met een gelijkspel afgesloten. Tegen Willem II maakte de ploeg zeker voor rust een goede indruk, maar moest het in de slotfase de gelijkmaker toestaan.

Cadans
Hoofdcoach Roger Schmidt zal tevreden zijn met wat na een kwartiertje op het veld van het Koning Willem II Stadion zag gebeuren. Ogenschijnlijk zoals hij de afgelopen weken heeft proberen in te slijpen, versnelde PSV na te zijn gewend aan de tegenstander en de entourage zijn cadans. En vrijwel direct leverde dat ook gevaar en een doelpunt op. Na 17 minuten spelen veroverde PSV namelijk diep op de helft van Willem II de bal en binnen een mum van tijd lag de bal in de Tilburgse goal. Een combinatie tussen Sam Lammers en Cody Gakpo werd fraai binnengelopen door Donyell Malen, die evenals vorige week in de basis startte en dat ditmaal beloonde met een treffer.

Donyell Malen juicht nadat hij PSV op 0-1 heeft gezet Donyell Malen juicht nadat hij PSV op 0-1 heeft gezet

Zoet
Hoewel PSV vanaf dat moment de baas was op het veld, slaagde de ploeg er niet in de score verder op te laten lopen. Er waren kansen (via Lammers en Mohamed Ihattaren), maar in de blessuretijd van de eerste helft had het ook zomaar gelijk kunnen worden. Een inzet van Kwasi Wriedt spatte via de vingertoppen van Jeroen Zoet op de lat uiteen.

Wisselspelers
Met behoorlijk wat nieuwe namen opende PSV na rust wat gereserveerd om na een klein uur toch weer aan te zetten. Ihattaren en invaller Joël Piroe waren in korte tijd dicht bij de 0-2. De aanvallende middenvelder die deze week werd opgenomen in de voorselectie schoot naast, terwijl Piroe op de bovenbenen van Lammers vuurde. Na opnieuw enkele wissels, onder wie debutanten Dennis Vos en Emmanuel Matuta, nam het tempo weer wat af. Daar profiteerde Willem II uiteindelijk van. Pavlidis tekende een kwartier voor tijd voor de 1-1 eindstand. Morgenmiddag wacht een nieuwe test. Dan oefent PSV tegen Eintracht Frankfurt. FOX Sports 2 zendt het duel vanaf 18.00 uur uit.