'On-Nederlandse Dumfries, ‘heerlijk joch’ Bergwijn'

'On-Nederlandse Dumfries, ‘heerlijk joch’ Bergwijn'
2 min

Met een ruime 4-0 overwinning op VVV-Venlo ging PSV afgelopen zaterdagavond de interlandperiode in. Met 24 punten uit acht wedstrijden kon de seizoenstart niet beter zijn. Voetbal International-journalist Marco Timmer schoof maandagavond aan bij PSV TV om te praten over de club die hij al een flinke tijd intensief volgt.

Uitstekende PSV-defensie
De PSV-watcher benadrukte de kracht van PSV’s voorhoede, maar liet zich ook uit over de defensie. De cijfers liegen er niet om: drie tegentreffers in acht duels is indrukwekkend. “Met name verdedigend hebben ze een behoorlijke stap gemaakt. Dat komt ook omdat PSV - in tegenstelling tot vorig seizoen onder Cocu - feller, sneller en hoger druk zet op het moment dat ze de bal verliezen.”

https://twitter.com/PSV/status/1049293081973940227


Bergwijn is een heerlijk joch

Steven Bergwijn valt dit seizoen op met zijn goals en assist. In de Eredivisie was hij al goed voor vier doelpunten en evenveel assists. De aanvaller blies maandag 21 kaarsjes uit in de week dat hij zich voor het eerst mag melden bij Oranje. Timmer is onder de indruk van Stevie. “Het is een heerlijk joch, echt een heerlijk joch.” De journalist interviewde Bergwijn een tijdje terug. “Hij zit zó lekker in z’n vel. Toen hij hier op doorbreken stond, vertelde hij me al dat Marcel Brands echt een plan met hem had. PSV heeft zich altijd aan dat plan gehouden en hij (Bergwijn, red.) heeft nu een plan voor zichzelf bedacht en daar houdt hij zich ook aan. Hij blijft bij PSV en wordt steeds belangrijker.”

https://twitter.com/PSV/status/1049308433806049280


Dumfries is bijna on-Nederlands
Naast Bergwijn debuteren ook Denzel Dumfries en Pablo Rosario. Timmer geniet wekelijks van Dumfries, die deze zomer overkwam van sc Heerenveen. “Fysiek vind ik hem heel sterk. Het is een jongen met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Dat is bijna on-Nederlands, het is een beest. Verdedigend is hij heel sterk, maar hij heeft ook heel veel offensieve drang."