Olivier Boscagli verlengt contract bij PSV

Olivier Boscagli verlengt contract bij PSV
2 min
PSV1

PSV heeft het contract van Olivier Boscagli opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2025. De centrale verdediger ligt daarmee langdurig vast in Eindhoven ‘Ik wil om de prijzen spelen bij PSV’, zegt de 23-jarige Fransman.

Doorbraak   
Olivier Boscagli speelt sinds de zomer van 2019 voor PSV, dat hem destijds overnam van OGC Nice. De Fransman kende een wisselend eerste seizoen, waarin hij geen vaste basisplaats wist te veroveren. Afgelopen voetbaljaar speelde de in Monaco geboren Boscagli zich als centrale verdediger in de basiself van Hoofdcoach Roger Schmidt en profileerde hij zichzelf als een voetballend sterke verdediger, die eveneens op het middenveld kan voetballen. Boscagli kwam vooralsnog tot 42 wedstrijden in de Eredivisie en maakte twee doelpunten, beide afgelopen seizoen.

Sterke ontwikkeling  
“Olivier heeft zich afgelopen seizoen sterk ontwikkeld”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Door nog voor de start van de voorbereiding in zichzelf te investeren, knokte hij zich in de zomer van 2020 in het team. Zijn ontwikkeling tot één van de beste voetballende verdedigers in de Eredivisie is ons niet ontgaan en het past bij PSV om Olivier daarvoor te belonen. We zijn blij dat hij tot 2025 bij PSV onder contract staat. PSV ziet in Olivier een belangrijke speler voor de nabije toekomst.”

Prijzen
“Ik ben erg blij met dit nieuwe contract”, reageert de 23-jarige Fransman. “Het is het resultaat van hard werken, geloof hebben en investeren in jezelf. PSV is een prachtige club, waarvoor ik vorig jaar gelukkig heel veel heb gespeeld. Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt en denk dat ik me hier nog veel verder kan ontwikkelen. Daarnaast wil ik om de prijzen spelen. Ik weet zeker dat we dat dit seizoen kunnen doen en kijk daar naar uit.”