Officieel | PSV versterkt selectie met Walter Benitez

Artikel
Officieel | PSV versterkt selectie met Walter Benitez

PSV heeft de selectie versterkt met de 29-jarige doelman Walter Benitez. De ervaren Argentijn maakt transfervrij de overstap van OGC Nice naar Eindhoven. Hij tekent een contract tot 2025 bij PSV.

Lang in beeld
Directeur Voetbalzaken John de Jong is enthousiast over de kwaliteiten van Benitez en legt uit waarom hij hem toevoegt aan de selectie: “Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen. Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder. Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok. Omdat we wisten dat zijn contract na dit seizoen afliep, hebben we de laatste maanden erg veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt.”

Eerste training
Met de komst van Benitez en eerder Boy Waterman is het keepersgilde van PSV gevuld. Afgelopen weekend reisde de Argentijn naar Eindhoven. Later werd hij medisch gekeurd bij Medisch Partner TopSupport. Benitez sluit per direct aan bij de selectie van Ruud van Nistelrooij. Hij traint dinsdag voor het eerst op PSV Campus De Herdgang (First Team).

Maak kennis met Walter
Natuurlijk volgen we de eerste stappen van Benitez op de voet. In dit artikel lees je meer over zijn achtergrond en reageert hij op zijn overstap naar PSV. Verder vind je op alle platformen video’s en foto’s van zijn eerste dagen in Eindhoven.  

Bekijk ook