Officieel | Bruma vertrekt bij PSV

Artikel
Officieel | Bruma vertrekt bij PSV

Armindo Tué Na Bangna, oftewel Bruma verruilt PSV voor Fenerbahçe. De Turkse topclub huurt de 27-jarige aanvaller in eerste instantie voor één seizoen en heeft daarna de optie om hem in de zomer van 2023 definitief over te nemen van PSV.

PSV’er sinds 2019  
Met drie doelpunten in vijf wedstrijden lanceert Bruma in de zomer van 2019 zijn PSV-periode. De Portugees, die overkomt van RB Leipzig en eerder speelt voor Sporting Portugal, Galatasaray, Gaziantepspor en Real Sociedad, scoort tijdens zijn debuut tegen FC Basel. In de return is hij ook trefzeker net als in zijn eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen ADO Den Haag. 

Openhartig
Net als heel PSV kent Bruma in het najaar van 2019 een terugval. Hij kampt met verschillende blessures en ook spelen problemen in de privésfeer hem parten. Daarover vertelt de Portugees later openhartig. In het seizoen 2020-2021 speelt hij in Griekenland voor Olympiakos.   

Einde met een prijs
Na die verhuurperiode, waarin hij in 22 wedstrijden zeven keer scoort, keert Bruma terug in Eindhoven. Onder Roger Schmidt bewijst hij regelmatig zijn waarde. Binnen en buiten de lijnen. Bruma scoort afgelopen seizoen zeven keer en speelt 28 wedstrijden in de Eredivisie. Hij wordt speler van de maand augustus en in het toernooi om de KNVB Beker is hij in drie wedstrijden eenmaal trefzeker. Hij valt onder andere in tijdens de finale tegen Ajax, die PSV met 2-1 wint. Zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor PSV speelt Bruma tegen PEC Zwolle en eindigt zoals hij in 2019 begint: met een treffer.