Official release PUMA PSV Away Kit 2020-2021

Artikel
Official release PUMA PSV Away Kit 2020-2021

Na de eerdere lancering van het rood-witte thuisshirt presenteren PUMA en PSV nu met trots het nieuwe uitshirt van PSV voor het seizoen 2020-2021. Het tenue zal net als het thuisshirt gedragen worden door alle teams van de club.

Een ode aan PSV en Eindhoven door de lens van muziek
PSV, in 1913 opgericht onder de naam Philips Sport Vereniging, is nauw verbonden met Eindhoven. Eindhoven is een stad die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de muziekindustrie. Philips vond de compact disc uit, produceerde massaal radio’s en vinyl en zette een succesvol platenlabel op. De nieuwe PSV Away Kit is een eerbetoon aan dit muzikale erfgoed met een Philips-blauwe jersey.

De tekst loopt verder onder de afbeelding

Videoclip
De subtiel aangebrachte geluidsgolf op het shirt symboliseert de connectie van PSV met lokale muziekartiesten, die PSV net zo waarderen als PSV hen waardeert. Als eerbetoon aan de stad en PSV heeft Eindhovense hiphopartiest Fresku een nummer en videoclip gemaakt waarin de nieuwe Away Kit werd geteased. Het shirt werd op een speciaal daarvoor ingerichte website geleidelijk onthuld naarmate het nummer meer werd afgespeeld. Hoe meer kijkers, hoe meer het shirt zichtbaar werd. Hiermee was het ’s werelds eerste shirt-onthulling dat werd ontgrendeld door ‘streams’. Verschillende PSV-spelers hebben een rol in de video.

Een droom
Fresku: “Het is een droom die uitkomt om in mijn eigen woorden voor Eindhoven en PSV een nummer te mogen schrijven die de band beschrijft die ik met hen heb. Eindhoven en PSV zijn met elkaar verweven en dit nummer is een eerbetoon aan beiden.” Ook Commercieel Directeur Frans Janssen is enthousiast: “We hebben voor deze Away Kit voor een unieke campagne gekozen als ’s werelds eerste shirt onthulling door middel van streams. De geluidsgolven op het shirt refereren naar het muzikale erfgoed van Eindhoven, zoals de uitvinding van de CD, en vraagt daarom om een muzikale introductie. We zijn ontzettend enthousiast over deze samenwerking met PUMA en Fresku.”

De nieuwe PSV Eindhoven Away Kit is vanaf vandaag beschikbaar op PUMA.com, PSVFANstore.nl, de PSV FANstore in het Philips Stadion, de nieuwe PSV Eindhoven City Store en bij aangesloten retailers. Naast de regular editie is er ook een beperkte oplage aan limited edition Authentic shirts beschikbaar.

Klik hier voor het nieuwe tenue