Oefenwedstrijd tegen Vitesse eindigt gelijk

De Eredivisie Comeback-wedstrijd tussen PSV en Vitesse is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Cody Gakpo was na rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Voor PSV maakte Donyell Malen de eerste wedstrijdminuten sinds afgelopen december.

Rentree
Uitgerekend tegen de ploeg waartegen Malen elf maanden geleden zijn finest hour als PSV'er beleefde door in één duel vijf keer te scoren, maakte PSV’s topscorer van afgelopen seizoen zijn rentree. Als basisspeler deed Malen een klein half uur mee in het Philips Stadion, waar zo’n 6.500 supporters Vitesse al snel de leiding zagen nemen. Verdediger Danilho Doekhi promoveerde een vrije trap na zes minuten met zijn hoofd tot openingstreffer. Daarmee tekende de verdediger van de Arnhemmers direct voor de ruststand. PSV, dat af en toe wel gevaarlijk doorkwam, kon te weinig profiteren van de ruimte die Vitesse zo soms tussen de linies liet vallen. Al moet gezegd dat Noni Madueke kort voor rust de gelijkmaker op zijn schoen had. De aanvaller kon vrij oprukken richting het doel van Remko Pasveer, die de bal van de voeten van de rappe Madueke griste.

Donyell Malen is weer PSV'er. De aanvaller deed 30 minuten mee tegen Vitesse Donyell Malen is weer PSV'er. De aanvaller deed 30 minuten mee tegen Vitesse

Gakpo dreigend
In de tweede helft maakten Nick Viergever (die zich wegens een blessure al snel moest laten wisselen voor Michal Sadilek), Mohamed Ihattaren, Timo Baumgartl en Maxi Romero hun entree in de ploeg van Roger Schmidt. Ook doelman Jeroen Zoet zette voor het eerst sinds zijn tijdelijke vertrek naar FC Utrecht als PSV’er weer voet in het Philips Stadion. Al snel zag hij Cody Gakpo de gelijkmaker noteren. De Eindhovenaar trok in de 52e minuut naar binnen en liet Pasveer kansloos met een laag schot in de hoek. Beide ploegen wisselden daarna zoals gebruikelijk in de voorbereiding flink door, waardoor het spel vaker stil lag dan voor rust. Gakpo had daar uiteindelijk het minst last van en was kort voor tijd nog dicht bij de winnende treffer. Van grote afstond trof hij echter de lat. Volgende week vrijdag speelt PSV in Tilburg tegen Willem II zijn tweede Eredivisie Comeback-duel.