Oefenwedstrijd | Jeugdig PSV verslaat Go Ahead Eagles

Voor de tweede keer deze interlandperiode trad PSV 1 aan voor een oefenwedstrijd. Na FC Schalke 04, bracht nu Go Ahead Eagles een bezoek aan PSV Campus De Herdgang. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz, een mengelmoes van talenten en selectiespelers, versloeg de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

In de achtste minuut noteerde Yorbe Vertessen het eerste schot van de wedstrijd. Hij had de bal een fractie eerder veroverd, maar zijn inzet ging net over. Er volgen schoten van Armando Obispo en - uit een vrije trap - Patrick van Aanholt, maar de stand bleef ongewijzigd. Dat was mede te danken aan een defensieve ingreep van Obispo, die met een goede tackle een einde maakte aan een gevaarlijke uitbraak. Daarna ging het hard: na precies een half uur spelen bereikte Jamal Gonzaga Julian Kwaaitaal op de rand van de zestien. De vleugelspeler rondde op zijn beurt netjes af in de verre hoek. Nog geen minuut later waren beide Academyproducten wederom betrokken bij een PSV-doelpunt. Alleen was Yorbe dit keer het eindstation. De Belg tekende voor de ruststand van twee tegen nul.

Tweede helft
Waar bij PSV alleen Jevon Simons werd ingebracht voor Jesper Uneken, deed Go Ahead Eagles beroep op een geheel nieuw elftal. Die omschakeling vertaalde zich gelijk door naar het scorebord, waar de marge met één doelpunt slonk. Toch werd het verschil direct hersteld door de ingevallen Jevon. Hij wist een dieptebal knap te promoveren tot doelpunt. Daarna kregen zowel de thuis- als uitploeg nog een aantal kleine kansjes. Patrick van Aanholt schoot in de laatste seconde nog met scherp, maar de eindstand bleek vlak na rust al bepaald te zijn: 3-1.