Oefenduel | PSV wint van Helmond Sport in besloten oefenwedstrijd

Een vriendschappelijk duel tussen PSV en Helmond Sport is geëindigd in een 3-1 overwinning voor de rood-witten. Op PSV Campus de Herdgang trad de ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz aan met spelers van zowel de A-selectie als PSV Academy. Jesper Uneken tekende voor de openingstreffer en gaf daarmee zijn eerste wedstrijd voor PSV 1 extra kleur.

Ondanks de afwezigheid van zeven internationals begon PSV 1 met veel namen uit het eerste elftal in de basisopstelling. Daarbij maakten jeugdspelers Matteo Dams, Tay Abed en Jesper Uneken hun eerste optredens in de startformatie van PSV. Laatstgenoemde kroonde zich na twintig minuten tot goudhaantje door zijn naam op het scorebord te zetten als maker van de 1-0. De bezoekers uit Helmond kwamen via Arno van Keilegom met een tegenreactie in minuut veertig, en zo stonden beide ploegen op gelijke hoogte. Vlak voor het rustsignaal was het dan weer PSV dat toesloeg: doelpuntenmaker Yorbe Vertessen bepaalde de ruststand op 2-1.

In de tweede helft kwamen onder meer PSV Academy-spelers Joël van den Berg, Raf van de Riet en Yiandro Raap binnen de lijnen voor hun debuut. Zij zagen hoe Guus Til, de aanvoerder tegen Helmond Sport, de voorsprong van PSV uitbreidde naar 3-1. Joël Drommel keepte de volledige wedstrijd en hield in het tweede deel van de wedstrijd zijn doel schoon.

De Eredivisie ligt momenteel nog stil door de interlandpauze, maar PSV trapt op zondag 21 oktober weer af in een thuisduel tegen Fortuna Sittard.