Nieuws | Toon Gerbrands ereburger Eindhoven

Nieuws | Toon Gerbrands ereburger Eindhoven
2 min

Toon Gerbrands is vanaf vandaag (woensdag 1 juni 2022) ereburger van Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma benoemt de vertrekkend Algemeen Directeur van de club vanwege zijn inzet voor PSV en de regio. “Je hebt mensen uit zeer verschillende geledingen aan de club en onze stad verbonden”, zegt Jorritsma over Gerbrands.

Enorme inzet voor maatschappij
De burgemeester van Eindhoven kent het ereburgerschap toe namens de gemeenteraad die hem voordroeg. Toon Gerbrands is de 63e ereburger van Eindhoven en ontvangt de titel voor zijn inzet voor de stad en haar inwoners. ‘Naast het vakkundig leiden van PSV zette hij zich bijzonder in voor de Eindhovense samenleving. Zo was hij mede-initiatiefnemer en medebestuurder van de PSV Foundation, een stichting die aan voetbal gerelateerde activiteiten ontplooit om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Sinds 2017 adviseert Toon Gebrands de stichting ‘De Stilte Verbroken’, die misbruik en seksuele intimidatie binnen de sport bestrijdt’, leest het persbericht.

Samenbrengen
“Je hebt mensen uit zeer verschillende geledingen aan de club en onze stad verbonden, van kinderen en jongeren met een slechte uitgangspositie tot en met ondernemers en captains of industry”, zegt burgemeester Jorritsma. Gerbrands was daarnaast betrokken bij het Jeugdsportfonds Sport & Cultuur Eindhoven, een fonds dat kinderen uit gezinnen met weinig geld in staat stelt te voetballen of bijvoorbeeld muziekles te volgen. Ook was hij binnen Brainport één van de drijvende krachten achter de oprichting van het innovatieve Brainport Partnership, dat wereldwijd nog altijd uniek is.

Ereburger
Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die de gemeente Eindhoven kent. De gemeenteraad kent deze onderscheiding toe als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Ontvangers van het ereteken mogen zich ereburger van de stad noemen.