Nieuws | Roetgering tekent als Technisch Manager PSV Vrouwen

Nieuws | Roetgering tekent als Technisch Manager PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

Maud Roetgering versterkt vanaf 15 augustus de organisatie van PSV Vrouwen. De oud-speelster van FC Twente wordt in de nieuwe rol van Technisch Manager medeverantwoordelijk voor het technisch beleid van de vrouwentak.

Met het aantrekken van Maud is een ervaren naam uit de Vrouwen Eredivisie binnengehaald voor de nieuw gecreëerde functie bij PSV Vrouwen. Maud heeft sinds 2007 op het hoogste niveau gespeeld bij FC Twente en won daar alle Nederlandse prijzen. Na haar voetballoopbaan studeerde de voormalig aanvoerster af in Communication Science aan de Universiteit van Twente, is ze founder van Future of Twente voor het stimuleren en ontwikkelen van vrouwelijk talent en werkte ze als accountmanager bij FC Twente. 

Mensgerichte aanpak
Maud gaat zich richten op het voetbaltechnisch beleid, scouting, jeugdopleiding en spelerscontracten. Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers is verheugd op de komst van Maud, “Het is een hele mooie stap dat het management van de vrouwentak wordt uitgebreid. De vrouwentak is inmiddels gegroeid tot bijna honderd vrouwen en meiden in het PSV-shirt, van contractspelers tot het talentenplan. We hebben er alle vertrouwen in dat Maud zich deze rol eigen maakt. Ze weet wat er gevraagd wordt in de top en heeft jarenlang een leidersrol gehad. Met haar voetbalbagage en mensgerichte aanpak, past haar profiel uitstekend bij wat wij zochten.”

Bouwen aan een samenhangend en succesvol team
Maud staat ondertussen te popelen om invulling te geven aan haar nieuwe functie: “Naast het voetbal heb ik altijd geïnvesteerd in mijn maatschappelijke carrière. Afzonderlijk van elkaar heb ik toch allerlei facetten aangetikt, die nu perfect samen komen in deze functie. Ik hoop de komende tijd te kunnen bouwen aan een samenhangend en succesvol team en ben dankbaar dat PSV mij deze kans biedt. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”