Nieuws | PSV sluit partnership met Cruzeiro

Nieuws | PSV sluit partnership met Cruzeiro
3 min

PSV gaat intensief samenwerken met de Braziliaanse voetbalclub Cruzeiro. Het is na de partnerships met Chivas Guadalajara en Austin FC de derde internationale samenwerking die PSV in korte tijd met een club aangaat. Cruzeiro en PSV zetten in op kennisdeling op het gebied van scouting, opleiding en trainingsmethodiek. Ook op commercieel gebied gaan beide clubs nauw samenwerken. De mogelijkheden hiervan worden de komende periode verder uitgewerkt. Voetbalicoon en voormalig PSV-aanvaller Ronaldo is eigenaar van Cruzeiro.

Positieversterkend
Volgens Algemeen Directeur Marcel Brands krijgt de internationaliseringsstrategie van PSV met dit derde partnership verder vorm. “Door strategische samenwerkingen met voetbalclubs uit andere werelddelen aan te gaan, denken wij onze concurrentiepositie in het internationale voetballandschap te versterken”, zegt Brands. “Het partnership met één van de grootste clubs in Brazilië geeft ons meer inzicht in de voetbalpiramide van Zuid-Amerika, een regio waarmee PSV van oudsher sterk is verbonden. Door onze kennis te delen groeit daarnaast onze impact op het voetballandschap.”

Voetbaltechnisch
De basis van de samenwerking ligt op voetbaltechnisch vlak. Cruzeiro en PSV gaan gebruik maken van elkaars kennis over scouting, opleiding en innovatie. Ernest Faber, Hoofd PSV Academy, reisde afgelopen zomer naar Brazilië en is intensief betrokken bij de invulling van de samenwerking. “Cruzeiro is een club van statuur en heeft na degradatie naar de tweede divisie van Brazilië een reorganisatie doorgemaakt. In 2022 werd de club kampioen en in 2023 keert het terug op het hoogste niveau. De club heeft de ambitie om terug te keren naar de Braziliaanse top en denkt dat proces dankzij de kennis van PSV te versnellen. Wij zijn ervan overtuigd dat we middels deze samenwerking een groter potentieel kunnen nastreven”, aldus Faber.

Commercieel
PSV en Cruzeiro starten de komende jaren meerdere projecten op. Er gaan uitwisselingsprogramma’s plaatsvinden tussen coaches, opleiders en mogelijk (jeugd)team en -spelers. Sponsors en Partners van PSV kunnen door de samenwerking voet aan de grond krijgen in Brazilië. Enkelen voeren al gesprekken met de voetbalclub uit Belo Horizonte.

Ronaldo
Een delegatie van Cruzeiro was afgelopen donderdag in Eindhoven om de samenwerking officieel te ondertekenen. Onder hen Pedro Martins, directeur voetbalzaken en uitvoerend directeur Enrico Ambrogini van de club van Ronaldo. Het voetbalicoon speelde in de jaren 90 twee seizoenen voor PSV en groeide in Eindhoven uit tot één van de beste aanvallers van de wereld. Ook PSV-icoon Heurelho Gomes speelde voor zijn komst naar PSV voor Cruzeiro.

club