Nieuws | PSV sluit partnership met Austin FC

Nieuws | PSV sluit partnership met Austin FC
3 min

PSV gaat intensief samenwerken met Austin FC. De Amerikaanse profclub, spelend in de MLS, en PSV hebben een officieel partnership voor de komende jaren gesloten. PSV en Austin FC zetten met de samenwerking in op kennisdeling op voetbaltechnisch gebied en versterking van hun positie in het internationale voetballandschap. De samenwerking heeft ook een commercieel karakter.

Strategische partner
“Internationalisering is een belangrijke pijler van PSV”, reageert Commercieel Directeur Frans Janssen. “Wij streven er daarom naar enkele strategische partnerships aan te gaan met clubs uit gebieden waar wij denken impact te kunnen maken. Austin FC is een jonge profclub met potentieel en een groot achterland. Dat maakt het een interessante partner. Door wederzijds onze voetbalkennis te delen, kunnen beide clubs groeien. Voor het gehele netwerk van PSV kan Austin FC bovendien een commerciële ingang in de Verenigde Staten betekenen.”

Voetbaltechnisch
Een speerpunt van het partnership is kennisdeling op het gebied van scouting, opleiding en educatie. Een 35-koppige delegatie van coaches, trainers en beleidsbepalers van Austin FC bezocht deze zomer reeds de PSV Academy. Sindsdien volgen meerdere coaches van de club uit Texas het PSV Coaching Academy-programma. “De gesprekken die wij met PSV voerden hebben grote indruk achtergelaten. De PSV-structuur van opleiden is uniek en vooruitstrevend in de wereld”, zegt Technisch Directeur Claudio Reyna van Austin FC. “Met die kennis kunnen wij clubbreed stappen maken.”

Gemeenschappelijk karakter
“Het voetbal in Amerika groeit hard”, vervolgt de 112-voudig Amerikaans international. “PSV is zich daarvan bewust en ik ben ervan overtuigd dat de club daar dankzij deze samenwerking van kan profiteren. Wij kunnen erg veel leren van de wijze waarop PSV voetbal- en talentontwikkeling heeft ingericht. Bijkomend voordeel is dat het achterland van Austin FC en PSV grote overeenkomsten kent. Beide clubs staan midden in de samenleving, die bestaat uit een hard werkende gemeenschap met een familiair karakter. Bovendien is Austin, net als de Brainportregio sterk hightech gericht.”

Commercieel 
De commerciële pistes worden momenteel verkend en verder uitgewerkt. Voor Sponsors en Partners van PSV biedt het partnership met FC Austin mogelijkheden om voet aan de grond te krijgen in Amerika, wanneer zij daar activiteiten willen ontplooien. De clubs onderzoeken of zij in de toekomst wedstrijden tegen elkaar kunnen spelen.  

Austin FC, profclub sinds 2019
Austin FC is de jongste profclub uit het zuiden van de Verenigde Staten, gelegen in Austin (Texas). De club speelt sinds 2021 in de Western Conference van de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS). Daarin staat het op dit moment op de tweede plaats. Austin FC speelt zijn wedstrijden in het Q2 Stadium (gebouwd tussen 2019 en 2021), dat plaats biedt aan 20.500 sportliefhebbers. Veel meer over Austin FC vind je op de officiële website van de club.