Nieuws | Peter Bosz is de nieuwe Hoofdcoach van PSV

Nieuws | Peter Bosz is de nieuwe Hoofdcoach van PSV
3 min
PSV1

PSV stelt Peter Bosz aan als de nieuwe Hoofdcoach van PSV 1. De 59-jarige oefenmeester tekent voor een periode van drie jaar. Technisch Directeur Earnest Stewart is verheugd dat deze cruciale positie snel is ingevuld: “Hij was de gedroomde kandidaat."

Bosz, die bekend staat om zijn aanvallende spelopvatting, was gecharmeerd van het vertrouwen dat PSV in hem uitsprak. “Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor.”

Uitgebreid cv
De kersverse Hoofdcoach is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. Zo was hij eerder actief als trainer van Vitesse, Heracles Almelo en Ajax. Met de Amsterdammers haalde hij de finale van de UEFA Europa League. Daarna begon Bosz aan een Europees avontuur. In die periode had hij achtereenvolgens de leiding bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

PSV heeft de afgelopen tijd uitvoerig met Bosz gesproken over de visie, speelwijze en spelersgroep. Aan die gesprekken hield de oefenmeester een goed gevoel over. “Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven.”

Gedroomde kandidaat
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is zeer tevreden met de aanstelling van Peter Bosz. "Samen met de spelers is de Hoofdcoach de belangrijkste persoon binnen de organisatie. Om die reden, en met een oog op de transferperiode, wilden we snel invulling geven aan deze positie. Peter was de gedroomde kandidaat, dus we zijn erg blij dat het gelukt is.”

Zowel Algemeen Directeur Marcel Brands als Stewart hebben in het verleden gevoetbald met Bosz. “Destijds was hij doodziek na een nederlaag. Die wil om te winnen heeft hij nog steeds. Met Peter willen we de speelwijze doorontwikkelen om onze doelstellingen te realiseren”, vertelt Stewart met overtuiging.

Stafleden
Rob Maas en Terry Peters worden eveneens aan de staf van de A-selectie toegevoegd. De assistent-trainer en performance coach werkten in het verleden vaak samen met Bosz. Hoe de rest van de staf wordt ingevuld, wordt later bekendgemaakt.