Nieuw contract | PSV breekt verbintenis Teze open

Artikel
Nieuw contract | PSV breekt verbintenis Teze open

PSV heeft het contract van Jordan Teze opengebroken en met een seizoen verlengd. Vrijdagmiddag tekende de 22-jarige verdediger in het Philips Stadion zijn nieuwe verbintenis. Teze staat nu tot medio 2025 onder contract bij PSV.

Kind van de club
Teze is al heel zijn leven PSV’er. De jonge verdediger begint komende zomer aan zijn zestiende seizoen bij de club. “Ik teken vandaag voor de vierde keer een contract bij PSV. Ik voel mezelf heel erg verbonden met deze club. Als jonge jongen kwam ik hier binnen en ik voelde mezelf al snel thuis. Ik ben heel dankbaar voor hetgeen ik hier tot op heden allemaal heb meegemaakt.”

Bijzondere dag
Het kan momenteel niet op voor de rechtsbenige achterhoedespeler. Eerder op de dag maakte  bondscoach Louis van Gaal bekend dat Teze onderdeel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor de aankomende duels in de Nations League. “Het is eigenlijk niet te bevatten. Ik heb de afgelopen maanden keihard gewerkt om een oproep te verdienen voor Oranje. Ik keek vandaag op mijn telefoon en zag tot mijn grote blijdschap dat het gelukt is. Als klap op de vuurpijl mag ik nu ook nog eens een vernieuwd contract tekenen bij PSV. Een mooiere dag is nauwelijks denkbaar.”

Ontwikkeling
Het vernieuwde contract is een blijk van waardering voor de ontwikkeling die Teze doormaakt. De geboren Groninger is sinds 2019 officieel lid van de A-selectie van PSV en speelde in de voorbije jaren een hoop duels. “We zijn blij dat Jordan zich nog langer aan PSV verbindt”, klinkt het bij monde van technisch directeur John de Jong. “De afgelopen twee seizoenen was hij basisspeler. Dat heeft hij heel goed gedaan. Het heeft geleid tot een oproep voor het Nederlands Elftal. Jordan heeft de potentie om zichzelf en de ploeg naar een hoger niveau door te ontwikkelen.”