Nieuw contract Fodé Fofana

Artikel
Nieuw contract Fodé Fofana

Fodé Fofana heeft zijn contract bij PSV verlengd. De talentvolle aanvaller zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis die loopt tot de zomer van 2025.

Groninger
Fodé Fofana is een 18-jarige aanvaller uit Groningen, die sinds het seizoen 2015-2016 in de PSV Academy speelt. Het Nederlandse talent vertrok al op jonge leeftijd naar FC Barcelona. Na twee seizoenen in Spanje kwam hij in de PSV Academy terecht en afgelopen seizoen debuteerde hij bij Jong PSV. Hij speelde in de Keuken Kampioen Divisie 20 wedstrijden, maakte 9 doelpunten en gaf 3 assists. Ook maakte hij al zijn debuut in PSV 1: hij viel onlangs in tijdens het duel met FC Midtjylland.

Voetbalvisie
“Wij zijn heel blij dat Fodé kiest voor de visie van PSV”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong. “Fodé heeft vorig jaar bij Jong PSV bewezen doelpunten te kunnen maken en wij denken dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een goede speler voor PSV 1. Wij hebben hem een plan geschetst en Fodé is daar enthousiast van geworden. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren zijn ontwikkeling te volgen en heb er vertrouwen in dat we nog veel van hem gaan horen”, aldus De Jong.