Nicolas Isimat per direct naar Turkije

Artikel
Nicolas Isimat per direct naar Turkije

Nicolas Isimat vertrekt bij PSV. De 27-jarige Fransman verruilt PSV voor de Turkse topclub Besiktas. Isimat speelt sinds kampioensjaar 2014-2015 voor PSV.

Monaco  
PSV huurde hem dat seizoen van AS Monaco en vond in hem een uitstekende stand-in voor het centrale verdedigingsduo Bruma-Rekik. Het seizoen daarna nam PSV Isimat definitief over van de Franse topclub. Gaandeweg de jaren ontwikkelde Isimat zich, groeide hij uit tot basisspeler en vormde hij een centrum met onder anderen Héctor Moreno en Daniel Schwaab.

Drie kampioenschappen 
Dit seizoen geeft hoofdcoach Mark van Bommel de voorkeur aan het duo Schwaab-Viergever. Tegen AZ, tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop, verving de Fransman Schwaab bij diens afwezigheid. Dat blijkt de laatste wedstrijd van Isimat in PSV-shirt. Isimat speelde in totaal 130 duels in dienst van PSV en vierde onder meer drie kampioenschappen (2015, 2016 en 2018). Bij de vieringen daarvan ontpopte hij zich tot groot plezier van de fans tot gangmaker. Bij Besiktas treft Isimat voormalig PSV'ers Jeremain Lens en Atiba Hutchinson.

Kampioen Nicolas Isimat Kampioen Nicolas Isimat

Bekijk ook