Michal Sadílek promoveert naar A-selectie

Artikel
Michal Sadílek promoveert naar A-selectie

Hoofdcoach Mark van Bommel heeft Michal Sadílek overgeheveld naar de A-selectie. De 19-jarige Tsjechische middenvelder debuteerde dit seizoen in PSV 1 en trainde al geruime tijd mee met de A-selectie.

Klaar   
Van Bommel acht Sadílek klaar voor de stap naar PSV 1. “Ik ken Michal al sinds hij hier is”, zei de hoofdtrainer eerder dit seizoen. “Bij PSV onder 19 was hij mijn aanvoerder en in het kampioensteam was hij één van de drijvende krachten. Het maakt hem niet uit of hij bij onder 19, Jong PSV of het eerste elftal speelt. Hij snapt het voetbal en doet er alles aan om te winnen. Dat is een groot compliment naar hem toe.”

Jaren in PSV 1
Sadílek hoorde het nieuws eerder deze week en meldde zich vrijdagochtend in de kleedkamer van het profcomplex. “Toen de trainer me dit vertelde was ik natuurlijk blij”, aldus de middenvelder die zichzelf als doel heeft gesteld de komende jaren grote stappen te zetten. “Ik hoop jaren in het eerste van PSV te spelen en er mooie dingen te bereiken. Iedereen die me heeft geholpen deze stap te maken wil ik bedanken. Van de materiaalmannen en chauffeurs tot mijn teamgenoten. Ik zal hen missen. Het waren heel mooie jaren met de kampioenschappen bij PSV onder 17 en onder 19 als hoogtepunten. Dat hoop ik ook hier te bereiken.”

Bekijk ook