‘Mensen verwachten veel van ons’

Artikel
‘Mensen verwachten veel van ons’

Hoofdcoach Mark van Bommel is het niet volledig eens met de kritiek op het spel van PSV. Afgelopen weekend won zijn ploeg met 2-0 van NAC Breda, maar was er na afloop verre van een hosannastemming. “Mensen verwachten veel van ons.”

Verwachtingen  
Van Bommel vertelde op de persconferentie vrijdagmiddag dat dat komt omdat zijn ploeg voor de winterstop ‘de lat heel erg hoog heeft gelegd’. “Met uitslagen als 5-0, 6-1 en 4-0”, aldus de hoofdcoach. “Dan wordt een wedstrijd tegen de nummer 18 die je met 2-0 wint ineens saai of slecht. Ik snap dat niet. Je moet winnen. En natuurlijk kan het altijd beter.”

Uitvoering 
Dat vond Van Bommel vorige week natuurlijk ook. Na de wedstrijd tegen NAC weet Van Bommel het aan de technische uitvoering van het PSV-spel. “Technische uitvoering is de manier van aannemen, inspelen, de goede kant opdraaien dat soort dingen. Het mooie is dat je dat heel snel kunt verbeteren. Dat is heel anders dan uit vorm zijn. En ik vind absoluut niet dat mijn spelers dat zijn.”

Oranje
Die mening lijkt bondscoach Ronald Koeman te delen. Hij riep eerder deze dag opnieuw vijf spelers van PSV op voor het Nederlands elftal dat begint aan de EK-kwalificatie. “Mooi toch?”, lachte Van Bommel. “Alleen Jorrit (Hendrix, red.) en Nick (Viergever, red.) zouden eventueel in aanmerking komen. Vijf uit zeven, dat is een mooi aantal.”

Unnerstall
Bij VVV-Venlo staat PSV-huurling Lars Unnerstall onder de lat. De doelman keept een uitstekend seizoen en zei afgelopen week volgend jaar naar PSV terug te willen keren als basisspeler. “Dat is een mooie ambitie”, zei Van Bommel. “Ik vind het een goede keeper. Ik kan niet precies inschatten hoe hoog zijn niveau is, maar PSV koopt zo’n jongen niet voor niets. Ik vind het mooi dat hij overtuigd is. Daar hou ik wel van.”