Matchwinnaar Malen: We bleven vechten

Artikel
Matchwinnaar Malen: We bleven vechten

“Het was warm en iedereen was kapot, maar we bleven vechten.” Donyell Malen stond bij Veronica nog na te puffen van de zinderende slotfase die PSV langs FC Basel bracht. Met een hakbal werd de spits van PSV matchwinnaar.

Opluchting  
“Het is natuurlijk een enorme opluchting als je die eerste officiële wedstrijd van het seizoen, direct een hele belangrijke, zo wint,” zei hij voor de camera van Veronica in gesprek met Helene Hendriks. Malen, die af en toe gevaarlijk was in de diepte maar geen echt grote kans kreeg, gaf ook de supporters in het Philips Stadion een flink compliment. “Het publiek bleef ook na de 1-2 van FC Basel achter ons staan en dat gaf ons ook energie om te blijven gaan”, aldus Malen.

Van Bommel: Reactie publiek mooiste van de avond  
Ook Mark van Bommel roemde het aandeel van de supporters. “De reactie van het publiek is het mooiste van deze avond. Zij hebben ons over de 1-2 heen getild. We hebben samen gewonnen”, aldus de hoofdcoach, die zijn ploeg een redelijk goede indruk vond maken voor rust. “Ik denk dat wij goed begonnen. Er was variatie in ons spel, kwamen verdiend op voorsprong maar dat konden we net niet volhouden tot de rust. Ik heb het wel vaker over details in het voetbal gesproken en nu blijkt ook weer dat deze bepalend zijn. We maken twee fouten, zij schieten twee ballen tussen de palen en ze gaan er allebei in.”

Maandag zei Van Bommel al dat FC Basel in thuiswedstrijden op zijn sterkst is. Met een voorsprong van 3-2 hebben de Zwitsers aan één treffer genoeg om PSV uit te schakelen mits PSV zelf niet scoort uiteraard. “Het wordt nog wat volgende week, dat klopt”, aldus Van Bommel.