Matchday #3: Doorpakken tegen Heracles Almelo

Artikel
Matchday #3: Doorpakken tegen Heracles Almelo

In de derde speelronde van de Eredivisie neemt PSV het op tegen Heracles Almelo in het Erve Asito. Na winst op ADO Den Haag en het bereiken van de play-offs in de Europa League wil PSV de goede lijn doortrekken tegen de Almeloërs.

Voor Mauro Júnior is het een bijzondere wedstrijd. De Braziliaan speelt dit seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo en kan nu voor het eerst tegen PSV spelen: “Ik heb erg veel zin in de wedstrijd, ik kan niet wachten om mijn vrienden weer te zien en tegen ze te spelen.” Het talent kan zich goed ontwikkelen bij Heracles: “Ik ben erg blij hier te spelen. Ik voel me goed en maak minuten, dat is wat ik belangrijk vind. Dit is een goede club die goed voetbal speelt. Ik hou van PSV, maar op dit moment ben ik speler van Heracles.”

Vol speelschema
Tijdens de voorbeschouwing gaf Mark van Bommel nog toelichting over de selectie op dit moment: “We zijn aan het kijken hoe het de komende dagen gaat. Het is voor een aantal jongens ook wennen. De gemiddelde leeftijd was heel jong. Als je ouder bent, heb je fysiek een veel betere inhoud.” De trainer verwacht dat er nog wel wat aanpassingen aan de selectie komen: “We kunnen wel wat meer ervaring gebruiken. Met eventuele inkomsten uit transfers, gaan we zeker wat doen.”

Historie
PSV en Heracles treffen elkaar voor de 43e keer in competitieverband. Van de laatste 42 wedstrijden heeft PSV er 30 gewonnen, 6 eindigde in gelijkspel en 6 in winst voor de Almeloërs. De grootste overwinning tegen Heracles was de 5-0 winst in het seizoen 1985/1986. In het vorige uitduel met de Overijsselse club evenaarde PSV deze score bijna. Toen werd het 4-0 door doelpunten van Steven Bergwijn, Daniel Schwaab, Denzel Dumfries en Gastón Pereiro. Bekijk hier de samenvatting:


Vol uitvak

Net zoals de uitwedstrijd bij FC Twente wordt PSV wederom gesteund door een vol uitverkocht uitvak. 500 fans reizen af naar Almelo voor de wedstrijd.

PSV is nog drie doelpunten verwijderd van de 100e Eredivisie-goal tegen Heracles. Gaan we zondag deze mijlpaal bereiken?

Heracles Almelo - PSV is live te zien op FOX Sports 1 en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De aftrap in het Erve Asito is om 21.00 uur.