Malen tekent tot 2024 bij PSV

Artikel
Malen tekent tot 2024 bij PSV

Donyell Malen en PSV hebben het contract van de aanvaller opengebroken en tot 2024 verlengd. “Donyell is een veelzijdige aanvaller met scorend vermogen. Dat maakt hem speciaal”, zegt technisch manager John de Jong. “Ik heb het geweldig naar mijn zin en weet zeker dat ik hier nog veel kan leren”, reageert de jeugdinternational zelf.

Grote stappen
Malen kwam op de laatste dag van de zomerse transferwindow in 2017 van Arsenal naar PSV. De in Wieringen opgegroeide voetballer veroverde via Jong PSV een plekje in de A-selectie. De Noord-Hollander doorliep alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje en is inmiddels international van Jong Oranje. “Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet en het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt”, aldus John de Jong. “Hij is snel, vaardig en doelgericht. Dat is een combinatie die je niet vaak tegenkomt.”

Speeltijd
Malen is dit seizoen in iedere wedstrijd ruimschoots aan bod gekomen. “Speeltijd moet je zelf afdwingen”, stelt hij realistisch. “Als voetballer heb je niets te eisen, je moet laten zien dat je er klaar voor bent. Iedere dag weer. Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van. Dat maakt me beter.”