Malen met succes geopereerd

Malen met succes geopereerd
2 min

Donyell Malen (20) heeft in het Amerikaanse Pittsburgh een lichte operatie aan zijn linkerknie ondergaan. Uitgebreid onderzoek aan het gewricht leerde dat met een beperkte ingreep het letsel door professor dr. Volker Musahl aangepakt kon worden.

Einde seizoen
De prognose is dat aanvaller van PSV dit seizoen niet meer in actie komt. “We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen”, zegt medisch manager dr. Wart van Zoest van PSV, die de operatie bijwoonde. “Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland.”

Dankbaar
De aanvaller raakte geblesseerd in het uitduel met Feyenoord op 15 december. In overleg met PSV besloot hij om naar een specialist in de Verenigde Staten af te reizen. “In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van”, zegt een opgeluchte Malen. “De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik -ondanks dat het allemaal vervelend is- toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen. Ik wil mijn familie en alle anderen die me hebben gesteund heel erg bedanken. Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen.”