Maher en Laursen met Jong PSV tegen Achilles

Maher en Laursen met Jong PSV tegen Achilles
2 min

Adam Maher sluit vrijdagavond aan bij Jong PSV. De middenvelder van het team van Phillip Cocu zit bij de 18-koppige wedstrijdselectie van Jong PSV, dat het vanaf 20.00 uur opneemt tegen Achilles’29. Naast Maher maken ook Nikolai Laursen en Andrija Lukovic onderdeel uit van de ploeg van trainer Pascal Jansen.

Aangepaste selectie
Door het midweekse duel van PSV onder 19 in de UEFA Youth League is de samenstelling van de selectie van coach Pascal Jansen wat gewijzigd. Dat betekent dat onder meer Maher zijn opwachting voor Jong PSV maakt. Naast hem heeft Jansen ook de beschikking over A-selectiespelers Luuk Koopmans, Simon Poulsen, Menno Koch en Jordy de Wijs. Een andere opvallende naam bij het team is die van Laursen. De 18-jarige Deen, die donderdag zijn contract met twee seizoenen verlengde, zit voor het eerst sinds hij een enkelblessure opliep weer bij de selectie van de ploeg van Jansen. Laursen maakte aan het begin van dit seizoen zijn debuut voor Jong PSV, maar kwam vanwege de kwetsuur aan zijn enkel tot dusverre niet verder dan 25 wedstrijdminuten.

Zespuntenduel
Op de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen klein. De voorsprong van Jong PSV (negende in de Jupiler League) op de formatie uit Groesbeek, die twaalfde staat, bedraagt een punt. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Jong PSV en Achilles’29 in 1-1. Kenneth Paal bezorgde Jong PSV een punt door in de tweede helft een doelpunt van Penterman ongedaan te maken. De middenvelder maakt ook vrijdagavond deel uit van de wedstrijdselectie. Je volgt Achilles ’29 - Jong PSV live middels updates op Twitter (@PSV). Later volgt een wedstrijdverslag op deze site.