Luuk de Jong naar Sevilla

Luuk de Jong naar Sevilla
2 min

Sevilla en PSV hebben een akkoord bereikt over de transfer van Luuk de Jong (28). De topscorer van de eredivisie seizoen 2018/2019 heeft zelf inmiddels ook een akkoord met de Spaanse club . “We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte”, aldus technisch manager John de Jong.

Echte leider
Luuk de Jong werd in de zomer van 2014 door PSV overgenomen van Borrussia Mönchengladbach en kende een zeer succesvolle tijd bij PSV. De kopsterke spits werd met PSV drie keer kampioen van Nederland, won twee keer de Johan Cruijff Schaal en scoorde in totaal maar liefst 112 doelpunten. De Jong droeg vaak de aanvoerdersband, maar toonde zich ook in moeilijke tijden een echte leider. “Ik kijk met een geweldig gevoel terug op een mooie tijd in Eindhoven”, reageert De Jong. “De drie landstitels zijn natuurlijk het hoogtepunt. Daar doe je het allemaal voor als topsporter.”

Luuk de Jong speelde in vijf seizoenen meer dan 200 wedstrijden voor PSV. Een unicum in het huidige voetballandschap Luuk de Jong speelde in vijf seizoenen meer dan 200 wedstrijden voor PSV. Een unicum in het huidige voetballandschap

Avontuur
De goalgetter uit Doetinchem heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog een keer een buitenlands avontuur wilde aangaan. “Maar omdat ik het zo fijn heb gehad in Eindhoven, moest er wel sprake zijn van een mooi totaalplaatje. Sevilla voldoet aan alle wensen, wat dat betreft. Een prachtige club in een topcompetitie. Ik wil de supporters van PSV bedanken voor de steun in de voorbije jaren. Ik heb altijd de waardering gevoeld. PSV zal voor altijd een deel van mij blijven.”

Driemaal werd De Jong kampioen met PSV: in 2015, 2016 en 2018 Driemaal werd De Jong kampioen met PSV: in 2015, 2016 en 2018