‘Laten zien dat we beter geworden zijn’

‘Laten zien dat we beter geworden zijn’
2 min

Na de nederlaag tegen FC Barcelona wil Jeroen Zoet woensdag winnen van Inter Milaan. De doelman denkt dat het thuisvoordeel dat PSV woensdagavond heeft weleens de doorslag kan geven tegen de Italianen. “We willen heel graag laten zien dat we beter zijn geworden.”

Discipline   
Dat zei Zoet dinsdagmiddag in het Philips Stadion op de persconferentie voor het Champions Leaguetreffen met de nummer vier van de Serie A. “In Barcelona konden we lange tijd in onze tactische discipline blijven spelen, maar niet lang genoeg. Morgenavond willen we laten zien dat we ook in staat zijn om in Europa goede resultaten te behalen. Dat moet ook als we Europees nog iets willen bereiken. Al weten we natuurlijk dat Inter een fantastische ploeg is, waar we ons tegen moeten zien te wapenen. We willen heel graag laten zien dat we beter geworden zijn.”

In vorm 
Zoet doet daarbij een beroep op de fans. “Tussen PSV uit en thuis in de Champions League zit een groot verschil. Van het seizoen dat wij in de Champions League overwinterden herinner ik me dat we in de thuiswedstrijden als team boven onszelf uit wisten te stijgen. We zijn in vorm en met de sfeer die hier gecreëerd kan worden, kan dat morgen ook gebeuren.”

Icardi    
De doelman zal vermoedelijk het meeste moeten oppassen voor Mauro Icardi. De Argentijnse topspits maakte in de afgelopen seizoen 109 treffers namens Inter. Liefst 104 daarvan maakt hij in de vijandelijke zestien. “Daar zijn we ons bewust van”, aldus Zoet. “De statistieken bewijzen dat hij een ontzettend goede spits is. Zowel ik als onze verdedigers zijn daar mee bezig en we kijken uit om het tegen zo’n goede speler op te nemen.