Langeler bondscoach Jong Oranje

Artikel
Langeler bondscoach Jong Oranje

Art Langeler zet zijn loopbaan voort bij de KNVB, waar hij is aangesteld als bondscoach van Jong Oranje en tekent een contract voor twee jaar.

Interim-trainer
Het huidige Hoofd Jeugdopleiding van PSV was in de voorbije maanden al interim-trainer bij de beloften van het Nederlands elftal. “Ik heb daar een heel goed gevoel aan overgehouden”, zegt Langeler. “En de KNVB ook. Daarom zijn we in gesprek gegaan over een langer verblijf. Ik kijk er naar uit om nu een volledige cyclus met een talentvolle groep jonge voetballers aan de slag te gaan.”

Afscheid
Langeler neemt komende zomer na vier seizoenen afscheid van PSV. Na een forse periode als eindverantwoordelijke voor de academie van PSV liet hij de clubleiding weten weer meer op het veld te willen staan. Die wens gaat nu in vervulling. De Zwollenaar gaat met Jong Oranje een EK-kwalificatietraject in. Doelstelling is plaatsing voor het EK van 2019 in Italië. Nederland is met Engeland, Schotland, Letland en Andorra ingedeeld in groep 4. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks. Tot zijn contract in Eindhoven afloopt, combineert Langeler beide functies

Bekijk ook