Komst Götze gesprek van de dag in (sport)media

Artikel
Komst Götze gesprek van de dag in (sport)media

PSV is altijd onderwerp van gesprek. Zeker op de slotdag van de transferperiode. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters, maar vandaag toch vooral over de net aangetrokken Mario Götze.

Transfer Götze maakt veel los in medialand
PSV stunt op de transfermarkt”, “Ongekende stunt in Eindhoven” en “Superstunt PSV met Super Mario Götze”, zijn enkele koppen uit de media over de overstap van Mario Götze naar PSV. De transfer heeft veel losgemaakt in Nederland. Het Eindhovens Dagblad schrijft, dat PSV een ‘imponerende slag heeft geslagen’. Waarschijnlijk zal elke voetballiefhebber perplex hebben gestaan, toen er aan het begin van de avond foto’s opdoken van de gespotte Duitser bij het Philips Stadion.

Over de grens
Ook in het buitenland is de komst van Mario Götze talk of the town. In zijn vaderland wordt uiteraard uitgebreid stilgestaan bij de overstap, maar ook grote internationale voetbalaccounts op Instagram en Twitter besteden aandacht aan Götze en PSV. Een Götze-post van het populaire 433 haalde binnen een mum van tijd al meer dan een miljoen likes.

‘Duitse orkaan’
PSV haalde op de laatste dag van de transferperiode naast Mario Götze ook zijn landgenoot Adrian Fein binnen. Laatstgenoemde komt op huurbasis over van Bayern München. Het Eindhovens Dagblad spreekt niet van een ‘Duitse wind is gaan waaien bij PSV’, maar een ‘Duitse orkaan’. Met het aantrekken van Götze en Fein komt het totaal aantal Duitsers in de selectie op zes.

Champions League
Voetbal International schrijft dat Götze een vertrek uit Europa nog niet zag zitten. Verscheidene clubs uit de Verenigde Staten waren geïnteresseerd in de diensten van de Duitse middenvelder, maar deze wimpelde hij af. Götze heeft een specifiek doel, waarvoor hij in Europa blijft: “Ik wil mijn carrière niet beëindigen voor ik de Champions League heb gewonnen.” Dit seizoen gaat dat nog niet lukken, aangezien hij met PSV uitkomt in de Europa League.

Feitje
Michel Abbink, op Twitter bekend onder de naam @sportzeloot, is de Nederlandse voetbalencyclopedie. Hij zocht uit dat Götze de vijfde speler in de Eredivisie is, die wist te scoren in een WK-finale. In 2014 bezorgde hij zijn land, Duitsland, hoogstpersoonlijk de wereldtitel, door het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Argentinië te maken. Wie gingen Götze voor, in dit rijtje van vijf? Dat zijn: Helmut Rahn (Sportclub Enschede), Johan Neeskens (Ajax, FC Groningen), Dick Nanninga (o.a. Roda JC) en Ronaldo (PSV).