Klaas Dijkhoff treedt toe tot RvC van PSV

Artikel
Klaas Dijkhoff treedt toe tot RvC van PSV

Klaas Dijkhoff (40) treedt per 1 juli 2021 toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. Dijkhoff vervult de vrijgekomen plaats nadat Robert van der Wallen Jan Albers heeft opgevolgd als president-commissaris van het toezichthoudend orgaan van PSV.

Politieke loopbaan
Dijkhoff nam eind maart 2021 afscheid van de Tweede Kamer, waar hij vier jaar als fractievoorzitter betrokken was bij de VVD. Daarvoor was hij voor diezelfde partij onder andere werkzaam als Minister van Defensie en Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. President Commissaris Robert van der Wallen: “We zijn enorm verheugd dat we de RvC weer voltallig hebben kunnen maken met onze nieuwste aanwinst Klaas Dijkhoff. Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV.”

Klaas Dijkhoff: "Ik ben vereerd om me als commissaris voor m’n club te mogen inzetten. Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden.”

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen van PSV bestaat met de toevoeging van Dijkhoff uit weer vijf personen; Robert van der Wallen (president-commissaris), Ton van Veen, Hans van Breukelen, Ingrid Wolf en Klaas Dijkhoff. De Vereniging PSV, bestaande uit de heren Ron Verkerk, Bart Hunnekens, Onno van Nielen en Kees Raaijmakers en het Stichtingsbestuur bestaande uit Wim van der Leegte, Louis Deterink, Jan Mengelers, Harry Hendriks en Eric van Schagen heben de toetreding van Dijkhoff unaniem ondersteund.