Kennismaking | Ambitieuze Hoever: ‘Ik ben toe aan deze stap’

Artikel
Kennismaking | Ambitieuze Hoever: ‘Ik ben toe aan deze stap’

Ki-Jana Hoever is PSV’er. De jonge Nederlander geeft Ruud van Nistelrooij extra opties in de defensie. Hoever zette woensdag zijn handtekening onder een eenjarig huurcontract. “Ik ben trots. Aan deze stap ben ik toe.”

Debuut in FA Cup  
Ki-Jana Hoever begint in 2008 te voetballen bij de Amsterdamse amateurvereniging SC Buitenveldert. Zijn talent valt op bij Ajax, dat hem later verliest aan Liverpool. De geboren Amsterdammer kiest in 2018 voor de Engelse grootmacht en is een vaste waarde in de hoogste jeugdploegen. Hij debuteert in 2019 voor The Reds in het FA Cupduel met Wolverhampton Wanderers, dat tussen 2020 en 2022 zijn club is. Vanaf deze zomer is dat dus PSV. “Ik ben hartstikke blij dat nu hier ben”, zegt Hoever over zijn stap naar de top van de Eredivisie. “Toen PSV zich meldde was ik al enthousiast en na een gesprek met de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) was het voor mij duidelijk dat ik hier wil gaan spelen.”

Uitdaging
Bij het ambitieuze Wolves speelt Hoever in het najaar van 2020 zijn eerste Premier Leaguewedstrijd tegen West Ham United. Als vleugelverdediger speelt hij tot nu toe 25 duels in de grootste competitie van de wereld. “Ik ben een rechtsback met snelheid en overzicht. Het voetbal dat de trainer wil spelen, past daarbij”, geeft Hoever aan. “In de Premier League heb ik op hoog niveau gespeeld en getraind. PSV speelt in Nederland om de prijzen en speelt Europees voetbal. Naar die nieuwe ervaring kijk ik enorm uit. Ik heb ontzettend veel zin om hier te beginnen.”

Hoever is ook een bekend gezicht bij de nationale jeugdploegen van de KNVB. Voor Jong Oranje debuteert hij in 2021 en daarvoor speelde hij tot nu toe vijf wedstrijden.