Jorrit Hendrix verlengt, PSV akkoord met Teze

Jorrit Hendrix verlengt, PSV akkoord met Teze
2 min

Jorrit Hendrix heeft zijn contract verlengd tot medio 2021. De 23-jarige middenvelder zette tijdens de vernieuwde nieuwjaarsreceptie van de club zijn handtekening onder een contract dat hem langer aan PSV bindt.

'Speciaal'
Hendrix schoof tijdens de PSV Nieuwjaarsshow aan bij presentator Jeroen Toet om zijn nieuwe verbintenis te ondertekenen. "Dit blijft altijd speciaal", zei hij na het zetten van zijn handtekening. "Ik weet nog dat ik mijn eerste contract tekende. Niet alleen het gevoel van een contract is mooi, ook het vertrouwen dat de club hiermee uitstraalt doet veel. Ik hoop hier nog ontzettend mooie dingen te bereiken."

F-jeugd   
De middenvelder, geboren in Panningen, is ondanks zijn 23 jaar één van de meest ervaren spelers uit de selectie van Mark van Bommel en speelde nagenoeg alle wedstrijden tot dusver dit seizoen. In totaal kwam Hendrix, die in 2013 debuteerde in het eerste van PSV, al ruim 180 keer in actie voor de club. Phillip Cocu haalde hem in zijn debuutseizoen als hoofdcoach bij de eerste selectie en gestaag groeide Hendrix uit tot basisspeler. Jorrit Hendrix speelt sinds de F-jeugd bij PSV.

Mondeling akkoord Teze
PSV is daarnaast tot een mondeling akkoord met Jordan Teze gekomen over een contractverlenging tot 2021. Daarin is ook een optie op verlenging van de verbintenis opgenomen. Ook Teze doorliep de volledige jeugdopleiding van PSV. Hij debuteerde dit seizoen in de Eredivisie tegen PEC Zwolle. De 19-jarige rechtervleugelverdediger maakt officieel deel uit van de selectie van Jong PSV.