Jorrit Hendrix verlengt contract tot 2020

Artikel
Jorrit Hendrix verlengt contract tot 2020

PSV heeft het contract van Jorrit Hendrix (20) vrijdagmiddag opengebroken en verlengd tot de zomer van 2020. Na Steven Bergwijn, Kenneth Paal, Jeroen Zoet en Jordy de Wijs is Hendrix de vijfde speler afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV die in 2015 zijn contract verlengde. De vorige verbintenis van de in Panningen geboren middenvelder liep tot 2017.

Hendrix: ‘Uitgroeien tot belangrijke speler’
Kort na de wekelijkse persconferentie van Phillip Cocu zette Hendrix op sportcomplex De Herdgang zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Uit handen van technisch manager Marcel Brands ontving hij daarna traditioneel een thuisshirt met naam en rugnummer. “Het contract is voor lange tijd, maar dat hebben we niet voor niets gedaan. PSV heeft veel vertrouwen in mij en andersom is dat ook zo. Ik wil hier uitgroeien tot een belangrijke speler en hier nog veel beter worden. Met het buitenland ben ik helemaal nog niet bezig”, aldus Hendrix die als 7-jarige voor het eerst op De Herdgang kwam “Ik heb er al die jaren hard voor gewerkt. Het is mooi om weer een stap te kunnen maken. Ik hoop op nog veel kampioenschappen, mooie avonden in de Champions League en misschien ooit aanvoerder te worden. Ik voel me hier goed en wil hier voor langere tijd blijven.”

© PSV MEDIA

Debuut in 2013
Hendrix, van 6 februari 1995, kwam in het seizoen 2004-2005 over van SV Panningen naar PSV waar hij in de E1 ging spelen. Hij doorliep sindsdien alle hogere jeugdelftallen tot Jong PSV, waarna hij in het seizoen 2013-2014 door Phillip Cocu werd toegevoegd aan het eerste elftal. Zijn debuut volgde op 10 augustus 2013 in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen (5-0 winst). Hendrix kwam in dat eerste seizoen uiteindelijk tot twintig optredens in de Eredivisie. Na een seizoen met opnieuw twintig competitieduels, groeide Hendrix dit jaar uit tot vaste waarde op het middenveld van PSV. Van de veertien eredivisiewedstrijden die hij speelde, stond Hendrix er tien in de basis, terwijl hij tijdens de groepsfase van de UEFA Champions League in alle zes de wedstrijden meespeelde. In vijf van die wedstrijden stond hij vanaf het eerste fluitsignaal op het veld.

© PSV MEDIA

Brands: ‘Zie in Jorrit een belangrijke speler’
Marcel Brands gaf Hendrix als 16-jarige zijn eerste PSV-contract. Dat hij hem vier jaar later als eerste elftalspeler een nieuwe verbintenis mocht laten ondertekenen maakte Brands trots. “Destijds was hij nog een centrale verdediger, al zagen wij er al langere tijd een middenvelder in. We hebben hem nu zo lang gebonden omdat we graag met hem de toekomst in willen en in hem een belangrijke speler zien. Wij zijn er trots op dat hij bij ons blijft.”