Jorrit Hendrix tekent nieuw contract bij PSV

Jorrit Hendrix tekent nieuw contract bij PSV
2 min
PSV1

PSV heeft het contract met Jorrit Hendrix (18) opengebroken en verlengd tot medio 2017. Hendrix is bezig aan zijn tiende seizoen in Eindhoven. De verdediger had nog een contract tot medio 2014, vandaag zette hij samen met technisch manager Marcel Brands in het Philips Stadion zijn handtekening onder een nieuw, vierjarig contract.

Jorrit Hendrix zet zijn handtekening onder een vierjarig contract. Jorrit Hendrix zet zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Debuut tegen N.E.C.
Hendrix kwam in het seizoen 2004-2005 op 9-jarige leeftijd over van SV Panningen naar PSV waar hij in de E1 ging spelen. Daarna doorliep hij alle jeugdelftallen van de PSV Jeugdopleiding, om het afgelopen seizoen al op regelmatige basis bij het eerste elftal aan te mogen sluiten. In de winterstop mocht hij samen met Menno Koch en Zakaria Bakkali zelfs mee op trainingskamp naar Thailand. In de voorbereiding op het huidige seizoen haalde Phillip Cocu Hendrix ook weer bij de trainingen van het eerste elftal, waarna hij recent hoorde toegevoegd te zijn aan de selectie. Jorrit Hendrix stond in de voorbereiding in de eerste drie vriendschappelijke wedstrijden in de basis, afgelopen zaterdag maakt hij zijn officiële debuut in de competitiewedstrijd tegen N.E.C. (5-0).

Reactie Hendrix
“Een mooi moment om het contract te tekenen”, zei Hendrix voor de camera van PSV TV. “Ik ben er erg blij mee. Ik heb hier jarenlang heel hard voor gewerkt. Dit is mijn doel geweest en dat heb ik nu bereikt.” Jorrit Hendrix had aan het begin van het seizoen een goed gesprek met hoofdcoach Phillip Cocu, ook zijn trainer van het afgelopen seizoen bij PSV A1. “Het begin is gemaakt.”

Selectie
PSV1
transfernieuws