Jong PSV onderuit tegen De Graafschap

Jong

Jong PSV is er niet in geslaagd om de sterke reeks door te zetten tegen De Graafschap. In eigen huis verloor de ploeg van Peter Uneken met 0-2.

Reddingen Müller niet genoeg
Vooraf aan de wedstrijd vond een minuut stilte plaats, ter nagedachtenis aan Willy van der Kuijlen. Ook droegen beide ploegen de rouwband. Het was De Graafschap die het felst aan de wedstrijd begon met een aantal gevaarlijke momenten in de openingsfase. Vincent Müller was echter scherp genoeg om de schoten te neutraliseren. Na vijftien minuten spelen wist de ploeg uit Doetinchem toch het verschil te maken. In de verre hoek werd Müller geklopt, 0-1. Vanuit Jong PSV kwam er gevaar van Shurandy Sambo. De rechtsback kon tweemaal een poging doen vanuit de verre hoek maar beide keren ging de inzet net naast het doel. De grootste kans was voor Cheick Touré, die na een goede combinatie vrij voor het doel kwam. Echter kon de doelman van De Graafschap net op tijd redden. Op een aanval van De Graafschap had Müller wederom een goede reflex in huis om het gevaar af te stoppen. De uitploeg wist nog met een listig schot van afstand de voorsprong te verdubbelen vlak voor rust. Hierop had de Duitse doelman geen antwoord.

Meer kansen, maar de afronding mist
Jong PSV kwam gedreven uit de kleedkamer in het tweede bedrijf. Meerdere malen wist de ploeg gevaarlijk te worden rondom het zestienmetergebied van de tegenstander maar de perfecte voorzet ontbrak. Weer was het Sambo met het gevaar, na een knappe slalom kwam hij zelf in schietpositie maar wist het net niet te vinden. Na een goede combinatie met Jeremy Antonisse was het Mathijs Tielemans met een grote kans. De middenvelder probeerde de bal over doelman De Boer heen te wippen maar de sluitpost kon er net bij. Aanvallend liet De Graafschap de teugels vieren waardoor er steeds meer mogelijkheden kwamen voor Jong PSV. Maar het defensieve blok uit Doetinchem bleek toch te moeilijk om te doorbreken. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer. Vanwege de Corona-gevallen bij Jong PSV zat een viertal spelers van PSV O18 bij de selectie. Hiervan mocht Mohammed Nassoh zijn debuut maken in het betaalde voetbal.

Müller; Sambo, Daverveld, Vos, Oppegård; Matuta (85/Nassoh), Doudah; Antonisse, Touré (69/Thomas); Saibari (75/Tielemans), Bakayoko.