John de Jong tot 2024 Technisch Manager PSV

Artikel
John de Jong tot 2024 Technisch Manager PSV

PSV verlengt de samenwerking met Technisch Manager John de Jong. De 44-jarige Hagenaar heeft een nieuw contract getekend, dat medio 2024 afloopt. ‘John bouwt met PSV aan een sterke en succesvolle toekomst’, reageert Algemeen Directeur Toon Gerbrands. ‘Directie en Raad van Commissarissen hebben unaniem een groot vertrouwen in de uitgezette visie en daar speelt John een bepalende rol in.’

Uitstekend werk  
Gerbrands legt uit waarom de clubleiding vol overgave op behoud van De Jong heeft ingezet. “John verricht uitstekend werk bij PSV. Zijn kennis van de internationale transfermarkt is enorm en cruciaal in een continu veranderende voetbalwereld. Tevens maakt de jeugdopleiding onder zijn leiding een enorme ontwikkeling door. Alleen al dit seizoen zijn er acht door PSV jong gescoute en daarna opgeleide spelers gedebuteerd in het eerste elftal. Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken, ook in combinatie met Hoofdcoach Roger Schmidt. Wij zijn overtuigd dat de club daar de komende jaren sportief de vruchten van gaat plukken.”

Bouwen met ambitie
Ook De Jong kijkt er naar uit om verder te bouwen aan de toekomst van PSV. “Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg. In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na. Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er”, reageert De Jong. “Ik heb het bovendien uitstekend naar mijn zin en ben blij dat ik van onze RvC en mijn mededirectieleden het vertrouwen krijg mijn werk hier voort te zetten.”

Twintig jaar PSV
De Jong is al ruim twintig jaar aan PSV verbonden. Tussen 2000 en 2008 was hij contractspeler. Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan trad De Jong toe tot het scoutingsteam, waarin hij vanaf 2013 hoofdscout was. In 2018 volgde De Jong op interim-basis Marcel Brands op. Later werd hij definitief aangesteld als Technisch Manager en trad hij in die hoedanigheid toe tot het directieteam van PSV.