Jeroen Zoet vertrekt naar Italië

Jeroen Zoet vertrekt naar Italië
2 min
PSV1

PSV en Spezia Calcio 1906 hebben een akkoord bereikt over de transfer van Jeroen Zoet. Na 260 officiële duels in de hoofdmacht kiest de 29-jarige doelman voor een nieuw avontuur in Italië. ‘Wij gunnen Jeroen deze overstap van harte’, zegt technisch manager John de Jong. ‘Jeroen is vanuit de jeugdopleiding doorgebroken en vervolgens van grote waarde geweest voor het eerste elftal. Zo zien wij het hier graag.’

Loyaal
In een tijdperk waarin spelers steeds sneller van club wisselen, was Zoet jarenlang een loyale, gewaardeerde kracht bij PSV. Na een uitleenperiode bij RKC Waalwijk aan het begin van zijn loopbaan groeide hij in Eindhoven uit tot vaste waarde. De goalie was basisspeler in drie kampioensploegen en won met PSV ook nog twee keer de Johan Cruijff Schaal. In de laatste maanden van het vorige seizoen keepte hij op huurbasis bij FC Utrecht. De Jong: “Iedere profsporter krijgt met goede en minder goede periodes te maken. Als we de PSV-jaren van Jeroen beoordelen, mogen we spreken van een succesverhaal. De opleiding van PSV heeft een uitstekende doelman opgeleverd en die gaat hier na overwegend mooie jaren door de voordeur naar buiten. Daar zijn wij trots op.”

Zoet: PSV prachtig deel van m’n leven
De in Veendam geboren en opgegroeide doelman begint bij de ambitieuze promovendus in de Serie A aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. “PSV is en blijft een prachtig deel van mijn leven”, zegt Zoet, die voor twee jaar in Italië heeft getekend. “Ik ben hier volwassen geworden, heb prijzen gewonnen en het is nu tijd om de volgende stap te zetten. Ik ga PSV in alle opzichten missen, maar ik kijk er tegelijkertijd naar uit om in een ander land mijn grenzen te verleggen.”

Jeroen Zoet werd met PSV kampioen in 2015, 2016 en 2018 Jeroen Zoet werd met PSV kampioen in 2015, 2016 en 2018