‘Je kunt elkaar sterker maken door samen te werken’

Artikel
‘Je kunt elkaar sterker maken door samen te werken’

In het negatieve blijven hangen gaat PSV niet helpen tegen PEC Zwolle. Dat is de boodschap die Ernest Faber zijn spelersgroep heeft meegegeven in de aanloop naar PSV’s laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Positief   
Faber staat zaterdag voor zijn eerste thuiswedstrijd als interim-trainer. Tegen PEC Zwolle wil de Eindhovenaar het kalenderjaar uiteraard goed afsluiten, al is dat geen vanzelfsprekendheid na de afgelopen weken. De nipte bekeroverwinning op GVVV woensdag na verlenging nam de twijfel niet weg. Positief blijven is het devies van Faber. Dat zei hij na de wedstrijd en die woorden herhaalde hij vrijdag.

Houding
“Dat zal wel moeten”, begon hij. “Verwijten maken heeft op dit moment geen enkele zin. Je kunt elkaar alleen maar sterker maken als je er bent voor elkaar. Het gaat nu om houding en gedrag naar elkaar toe.” Op de afsluitende training zag Faber dat zijn selectie die signalen oppikt. “De coaching was positief. Misschien soms zelfs wat overdreven, maar dat vind ik nu niet zo erg. Het is fijn om te zien dat de jongens elkaar proberen te motiveren. Het is uiteindelijk aan hen. We willen samen met de fans positief afsluiten.”

Hiddink  
Voor veel PSV’ers begint na de wedstrijd tegen PEC Zwolle een korte vakantie. Op 4 januari verzamelt de selectie zich weer om aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft te beginnen. “We moeten nog één keer winnen. Daarna gaan we evalueren en opnieuw opbouwen”, aldus Faber. Daarbij krijgt hij vanaf half januari ondersteuning van Guus Hiddink. “Hij zal als klankbord/adviseur van de technische staf gaan fungeren”, zei Faber over de oud-trainer van PSV.

Hendrix fit
Faber verwelkomde op de training Jorrit Hendrix weer. De middenvelder is volgens de trainer fit om weer deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Kosta Mitroglou, Érick Gutiérrez, Michal Sadílek en Ryan Thomas zijn niet fit en missen de laatste wedstrijd van dit seizoen, terwijl Denzel Dumfries geschorst is.

Bekijk ook