Jaarverslag | PSV boekt nettowinst van 13 miljoen euro en vergroot eigen vermogen

Artikel
Jaarverslag | PSV boekt nettowinst van 13 miljoen euro en vergroot eigen vermogen

PSV heeft een nettowinst van 13 miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit het jaarverslag 2022-2023 dat vandaag is gepubliceerd. De winst werd met name gerealiseerd door een positief transferresultaat van 33 miljoen euro.

Met het winnen van de TOTO KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de tweede plaats in de Eredivisie, werden op het veld de nodige resultaten geboekt. PSV was ondertussen ook naast het veld in beweging. De omzet passeerde voor het eerst de grens van 100 miljoen euro in een jaar dat er geen UEFA Champions League-voetbal werd gespeeld. Dit kwam met name door de groei van de commerciële-, merchandise- en ticketingomzet. Daarnaast groeide het eigen vermogen tot meer dan 30 miljoen euro, waarmee een verder herstel werd gerealiseerd.

Transfers
In het seizoen 2022-2023 was de doorstroom binnen de A-selectie groot. PSV investeerde in nieuwe spelers en oude bekenden. Tegelijkertijd werd een aantal spelers verkocht. Met name de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke aan respectievelijk Liverpool FC en Chelsea FC hadden een positieve impact op de financiële doelstellingen van de club. Tezamen met huur en verhuur van spelers, opleidingsvergoedingen en afschrijvingskosten werd een positief transferresultaat van 33 miljoen geboekt. 

Commercieel
Commercieel was het een heel goed jaar voor PSV. De omzet van PSV Merchandising & Licensing groeide naar een recordbedrag van 7,6 miljoen euro, 33% meer dan het boekjaar ervoor. Partnerships & New Business verwelkomde diverse nieuwe partners tot de sponsorpiramide. Met de meerjarige verlengingen van onder andere Eindhoven Airport, Univé, PHC Telecom, NH en Vriendenloterij is commercieel succes voor de lange termijn gewaarborgd.

Prognose 
Het nieuwe financiële jaar is ondertussen veelbelovend begonnen. PSV heeft zich gekwalificeerd voor de lucratieve groepsfase van de UEFA Champions League en met de verkoop van Ibrahim Sangaré is er reeds een grote uitgaande transfer gerealiseerd. De club verwacht daarom dat ook in seizoen 2023-2024 een positief resultaat wordt geboekt, waarmee verder kan worden gebouwd aan het eigen vermogen. 

Steun
In het seizoen 2022-2023 kon PSV opnieuw rekenen op een bijzonder loyale achterban. Zowel de seizoenkaarten als de skyboxen waren uitverkocht en partners en sponsoren bleven de club trouw. PSV waardeert dit enorm. 

Jaarverslag 2022-2023