In memoriam | Oud-PSV’er Rob Landsbergen overleden

Artikel
In memoriam | Oud-PSV’er Rob Landsbergen overleden

Voormalig PSV-speler Rob Landsbergen is op 62-jarige leeftijd overleden. De centrumspits en verdediger was al geruime tijd ernstig ziek.

67 wedstrijden voor PSV
Rob Landsbergen is 18 jaar als PSV hem scout bij RKSV Mulo. De bijna twee meter lange aanvaller is een groot gevaar in de lucht en in Eindhoven groeit hij, hoewel hij ook uit de voeten kan als verdediger, uit tot stormram. Tussen 1978 en 1984 speelt Landsbergen 67 wedstrijden voor PSV en scoort ‘ie 10 keer. Een prijs wint de kopsterke spits niet.

Legendary PSV  
Het blijft na z’n vertrek zijn favoriete club en jaren na het einde van zijn carrière speelt hij nog steeds in het rood-wit van PSV. Dat doet hij bij Legendary PSV, een team vol oud-spelers dat vaak wordt uitgenodigd voor benefietwedstrijden. Daarnaast trainde hij jarenlang PSV Amateurs 1. In het voorjaar van 2020 interviewt het Eindhovens Dagblad Landsbergen. In de krant vertelt hij dat hij al enige tijd lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Twee jaar later overlijdt Landsbergen. Naast PSV verdedigde hij ook de kleuren van Willem II, NAC Breda, Helmond Sport en Hyundai FC.